Netflix, HBO Max og Viaplay er de mest populære strømmetjenestene i Norge.
Netflix, HBO Max og Viaplay er de mest populære strømmetjenestene i Norge.

Nordmenn er i europatoppen på å si opp strømmetjenester

I gjennomsnitt abonnerer nordmenn på 2,84 ulike tjenester.

Publisert

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

Gjennomsnittsnordmannen har tilgang til nær tre strømmetjenester, men vi er også kjappe til å si opp abonnementene.

75 prosent av nordmenn har tilgang til én eller flere strømmetjenester, ifølge en undersøkelse fra Deloitte, som er omtalt av Aftenposten. I gjennomsnitt abonnerer nordmenn på 2,84 ulike tjenester. Netflix, HBO Max og Viaplay er de mest populære.

Selv om de tradisjonelle TV-kanalene satser stort på strømmemarkedet, er det de dedikerte strømmetjenestene som vokser mest, og ganske nyetablerte Disney+ konkurrerer allerede med Viaplay om tredjeplassen.

Undersøkelsen tar for seg tolv europeiske land, og blant dem er Norge ledende på å si opp abonnementer. 23 prosent av de spurte nordmennene fortalte at de, eller noen i husstanden, hadde sagt opp en strømmetjeneste i løpet av de siste tolv månedene.

Rådgiver Joachim Gullaksen i Deloitte Consulting sier til Aftenposten at det norske markedet trolig har nådd et metningspunkt.

– Strømmeselskapene klarer ikke å opprettholde veksten, og resultatet blir en sterkere konkurranse om pris, sier han.

Marianne Massaiu i mediebyrået GroupM tror det blir en synkende trend å beholde strømmetjenester av gammel vane. Hun mener at innhold og brukergrensesnitt blir avgjørende for hvilke tjenester som kommer seirende ut av den hardnede konkurransen.

Powered by Labrador CMS