Fredsprisvinner og sjefredaktør i den uavhengige avisen Novaja Gazeta, Dmitrij Muratov, viste fram medaljen, som er i 23 karat gull, før den ble auksjonert bort i New York mandag.

Nobels fredspris 2021

Dmitrij Muratovs nobelmedalje solgt på auksjon

Den russiske redaktøren Dmitrij Muratovs nobelmedalje er solgt for over 1 milliard kroner på auksjon. Pengene skal gå til barn på flukt fra Ukraina-krigen.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

Fredsprisvinner Dmitrij Muratovs medalje ble solgt for 103,5 millioner dollar, i overkant av 1 milliard norske kroner, på en auksjon i New York mandag.

Hele beløpet skal gå til Unicefs humanitære innsats for ukrainske barn som er drevet på flukt fra krigen, opplyser Heritage Auctions, som sto for salget.

Den anonyme kjøperen la inn bud via telefon.

Den uavhengige avisen Novaja Gazetas sjefredaktør fikk fredsprismedaljen i 2021, sammen med den filippinske journalisten Marisa Ressa, for kampen for ytringsfrihet.

Muratov varslet i mars i år at han ville auksjonere bort medaljen. Han har måttet legge ned avisen i Russland. Han døpte deretter avisen om til Novaja Gazeta Europa, som han nå gir ut i Latvia i stedet.

Powered by Labrador CMS