Ronan Farrow tar sine Weinstein-avsløringer med tilbake til TV i en ny dokumentarserie.
Ronan Farrow tar sine Weinstein-avsløringer med tilbake til TV i en ny dokumentarserie.

Lager metoo-dokumentar basert på podkast-suksess

Ronan Farrow tar Weinstein tilbake på tv.

Publisert

Denne artikkelen er over to år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

For Ronan Farrow er ringen nå sluttet.

Det som skulle ha vært en serie for NBC News om filmprodusenten Harvey Weinstein og seksuell trakassering, endte opp som prisvinnende avsløringer i magasinet The New Yorker etter at TV-kanalen forsøkte å stoppe prosjektet.

New Yorker-artiklene ble til boka Catch and Kill: Lies, Spies and A Conspiracy to Protect Predators. Boka ble podkastserien The Catch and Kill Podcast.

Og i går kom nyheten om at tv-kanalen HBO har sagt ja til dokumentarserien Catch and Kill: The Podcast Tapes. Seks halvtimes episoder som bygger videre på podkasten og alt det andre arbeidet Farrow har gjort.

Dermed er Farrow tilbake i mediumet han startet arbeidet med Weinstein-avsløringene, nemlig tv. Selv om veien fram til sending er blitt noe annerledes enn hva han så for seg.

Farrow har i mellomtiden vunnet en Pulitzer-pris for artiklene i The New Yorker, en pris han delte med New York Times-journalistene Megan Twohey og Jodi Kantor, som parallelt med Farrow publisert en rekke avsløringer om Weinstein.

Avsløringer som var med på å legge grunnlaget for det som ble metoo-bevegelsen.

Filmprodusenten Weinstein soner nå en dom på 23 år for seksuelle overgrep. Han er i tillegg tiltalt for flere nye voldtekter og overgrep.

Serien har USA-premiere 12. juli.

Se traileren:

Powered by Labrador CMS