Komiteen som gransker kongresstormingen vil møte Fox News-stjernen Sean Hannity for å få informasjon i saken.

Fox News-stjerne innkalt av komité som gransker stormingen av Kongressen

Sean Hannitys advokat reagerer.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over to år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

Fox News-programleder Sean Hannity er innkalt til møte i komiteen som gransker stormingen av Kongressen.

6. januar-komiteen ba tirsdag Hannity om å møte opp for å bli spurt ut og avgi informasjon knyttet til stormingen av Kongressen for ett år siden.

Komiteen ønsker å spørre ham om hvilken kommunikasjon han har hatt med tidligere president Donald Trump, Det hvite hus' tidligere stabssjef Mark Meadows, og andre i Trump-kretsen i dagene rundt kongresstormingen.

– Hvis dette stemmer, kan enhver anmodning av denne typen føre til alvorlige konstitusjonelle saker som omfatter grunnlovens første tillegg om pressefrihet, sier Hannitys advokat Jay Sekulow til nyhetsnettstedet Axios.

Sekulow opplyste senere overfor AP at han ennå ikke hadde sett brevet fra komiteen.

En talsperson for Fox News avviser å kommentere saken.

Komiteen mener den har rett til å se på blant annet titalls tekstmeldinger mellom Hannity; Trump og Meadows i tidsrommet fra 31. desember 2020 til 20. januar 2021.

Hannity er en av de mest populære TV-personlighetene i USA, og han nyter svært gode seertall med programmet «Hannity». Han har flere ganger blitt anklaget for å være Trump-partisk, og har også tidligere blitt irettesatt av sin egen kanal. Sist gang var da han var med på en valgkampvideo for Trump før presidentvalget i 2016.

Powered by Labrador CMS