Prisvinner Linda Nilsen sammen med BAs ansvarlige redaktør Sigvald Sveinbjørnsson. Til venstre Amedias konsernsjef Are Stokstad og juryleder Stig Finslo til Høyre. Foto: Amedia

BA og journalist Linda Nilsen vant Amedia-pris

Bergensavisen (BA) fikk pris for beste journalistikk og Drammens Tidende (DT) ble kåret til årets mediehus i Amedia.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over sju år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

Det er BAs journalist Linda Nilsen som har mottatt Amedia-prisen for beste journalistikk i 2016 for avsløringen av sviktende rutiner og mangelfull styring på sykehjemmet Betanien, melder mediekonsernet.

Ifølge meldingen startet avsløringen med opplysninger som kom fram i en rettssak. Da avisa begynte å grave kunne den avdekke at mannen som ble dømt for et drap begått på et hybelhus med tilknytning til Stiftelsen Betanien tidligere var dømt i en pasientovergrepssak i Danmark. Det viste seg at han ble ansatt på sykehjemmet uten at hans fortid var sjekket.

«Gjennom sitt arbeid har Bergensavisen og journalist Linda Nilsen – med bistand fra kollegene Rune Ulvik, Linda Hilland og Stian Espeland - utført sitt oppdrag på en forbilledlig måte, kastet nødvendig lys over forhold som lå i mørke, gitt stemme til dem som ikke er blitt hørt og bidratt til endring og utvikling og tryggere forhold for dem som er overlatt til andres omsorg,» heter det fra juryen.

Drammens Tidende fikk prisen som årets mediehus, mens Fredriksstad Blad ble kåret til årets relasjonsbygger.

Powered by Labrador CMS