Nikoline Haugen i Radio 1 og Marte Vedde i Radio Rock, på Radiodager 2018. Alle foto: Kristine Lindebø

– Stort sett eneste gangen i året vi kan møtes på tvers av kanaler og funksjoner

Vi møtte radiofolk på Radiodager.

Publisert

Denne artikkelen er over fem år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

Radiodager er i gang i Oslo torsdag og fredag. Konferansen regner seg som samlingspunktet for hele den norske radiobransjen – både allmennkringkasting, kommersiell radio og lokalradio.

Den samler i år over 370 radiofolk fra store og små radiostasjoner, om man regner med både deltakere og foredragsholdere.

Vi snakket med fire deltakere om hvorfor de har tatt turen til Radiodager 2018:

1) Hvorfor er du på Radiodager i år?

2) Hva tror du blir høydepunktet?

3) Hvordan ser du på radioens framtid?

Nikoline Haugen, Radio 1

Nikoline Haugen, Radio 1

1) Jeg er her for å få påfyll av faglig innhold, og dette er stort sett eneste gangen i året vi kan møtes på tvers av kanaler og funksjoner.

Det er ikke så ofte vi som er «på gulvet» får møte dem som er på lufta i de andre kanalene. Det er spennende.

2) Jeg tror radiolederdebatten blir høydepunktet i år, og at Niklas Baarli blir et fargerikt høydepunkt der.

3) Radio utvikler seg veldig nå, og det er spennende med satsingen på det digitale, som jeg jobber mye med.

Jeg er positiv hvis vi fortsetter å lære av hverandre og bruke flere plattformer.

...........

..........

Marte Vedde, Radio Rock

Marte Vedde, Radio Rock

1) Jeg er her mest for det innholdet som handler om sosiale medier og det digitale. Det er jo ei tid der det ikke holder å bare være på radio, vi må bruke alle kanaler. Derfor er det viktig å snakke med hverandre og lære av de andre.

2) Debatten blir bra, og også å høre de ulike kanalene sine synspunkt om DAB og det digitale. Og selvsagt prisutdelinga da, det er jo det alle egentlig gleder seg mest til.

3) På min arbeidsplass har man tatt veldig inn over seg endringene i bruk av radio, det er mye mer enn å bare skru på en kanal og høre. Jeg er veldig optimistisk hvis vi fortsetter å følge utviklinga.

........

Egil Jens Pettersen, NRK Troms

Egil Jens Pettersen, NRK Troms

1) Det er ei flott anledning til å samles, og møte radiofolk fra inn- og utland. For oss å få reise på slike ting er ikke en selvfølge, og vi var to heldige fra NRK Troms i år.

2) Jeg har vært her tidligere, og ser fram til et gjenhør med Valerie Geller, hun har fascinert meg før også. I tillegg er det viktig med inspirasjon om det daglige samspillet mellom radio og nett. Der ligger det helt sikker mange muligheter vi ennå ikke har prøvd ut i tilstrekkelig grad.

3) Jeg ser jo på radiotallene at det var mindre lytting i juni og juli, men det var nok på grunn av godt vær og fotball-VM. Overgangen til DAB har nok også skremt noen bort, men jeg tror radioen har en betydelig plass i mediebildet i overskuelig framtid.

Oda Viken, NRK Troms

Oda Viken, NRK Troms

1) Det er første gang jeg er her, og jeg gleder meg til å fordype meg i radio i to dager. Vi som har reist fra NRK Troms er programledere i morgen- og ettermiddagssendinga, og det er ikke ofte vi har tid til å fokusere på denne måten.

2) Det er et høydepunkt bare å være her!

3) Jeg spår ingen død for radioen, jeg har tenkt å jobbe der i mange, mange år til. Jeg prøver å rekruttere venner som ikke har noe forhold til radio, og vet at vi har mange lyttere som setter pris på oss.

Powered by Labrador CMS