Egmont kjøper Alfa

Halvannen uke etter at bladet ble nedlagt, har nye eiere kommet på banen.

Denne artikkelen er over ti år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

Etter ett års drift ble mannebladet Alfa erklært konkurs i forrige uke, ble konkursboet kjøpt opp av Egmont Hjemmet Mortensen. Etter det Journalisten kjenner til ble samme forlag tilbudt å være bladets utgiver på linje med ordningen Aller Media hadde med Magnus Rønningen, men takket den gang nei.

Taktisk

Direktør for mannebladene i Egmont Hjemmet Mortensen, Alexander Øystå, sier at det foreløpig er uvisst hva slag fremtid Alfa har.

– Dette er et taktisk kjøp med lav risiko. Nå skal vi arbeidet med å finne ut av hva vi skal gjøre med bladet i fremtiden, sier Øystå til Journalisten.

Tidlig

Han ønsker ikke å si noe om hvor mye Egmont Hjemmet Mortensen har måttet gi for konkursboet. Men han erkjenner at det ikke er sikkert om bladet noensinne vil komme ut igjen, og dersom det gjør det er det for tidlig å si om det vil bli produsert av en ekstern redaksjon slik det har vært til nå, og om Magnus Rønningen vil ha noe med et eventuelt fremtidig prosjekt å gjøre.

– Det er for tidlig å si.

– Jeg er veldig glad for at Alfa får en ny sjanse. Egmont Hjemmet Mortensen er markedsleder i mannesegmentet og har de beste forutsetninger for å ta dette videre, sier Rønningen i en pressemelding.

Powered by Labrador CMS