Øyvind Henriksen går fra EiendomsWatch til stillingen som nyhetsredaktør for alle de norske publikasjonene til Watch Media.

Mediefolk:

Øyvind Henriksen får ansvaret for Watch Medias aviser i Norge

Ansettes i en nyopprettet stilling.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

Watch Media har ansatt Øyvind Henriksen i en nyopprettet stilling som nyhetsredaktør, skriver selskapet i en pressemelding. Henriksen overtar med dette det redaksjonelle ansvaret for alle Watch Medias nettaviser i Norge.

– Vi er veldig glade for å få Øyvind på plass i denne jobben. Vi ønsker å vokse videre i Norge, og vi har allerede vokst til en størrelse der vi mener det var riktig med en slik stilling i Oslo, sier internasjonal redaktør i Watch Medier, Rasmus Emborg, i pressemeldingen.

– I Danmark har vi nå landets største næringslivsredaksjon i Watch Medier med 16 bransjeaviser. Vi ser at modellen vår også fungerer godt i Norge. Øyvind er en sterk redaksjonell leder. Han har god forståelse for vårt konsept, og han brenner for redaksjonell utvikling. Med ham i spissen gleder vi oss til videre vekst, fortsetter Emborg.

Henriksen har det siste året vært redaktør for EiendomsWatch. Hans første oppgaver blir å finne en erstatter for seg selv.

– Jeg gleder meg veldig til å gå løs på arbeidet med å bygge Watch Media videre i Norge. Våre eiere har store ambisjoner på våre vegne, og jeg er sikker på at vi har noen svært spennende år foran oss, sier Henriksen – og legger til:

– Jeg er overbevist om at det kan skapes svært mye god journalistikk når journalistene får tid og anledning til å jobbe med en bransje over tid. Vi ser allerede hvordan våre journalister har klart å opparbeide seg verdifulle kildenettverk som gir dem en unik tilgang til informasjon fra bransjene de dekker.

Før han kom til Watch Media, jobbet Henriksen som redaktør for E24+ og Dine Penger. Han jobbet i nær 15 år i ulike stillinger i E24 før han meldte overgang til Watch Media våren 2021. Henriksen er utdannet journalist og har i tillegg en MBA i økonomisk styring og ledelse fra Handelshøyskolen i Bergen.

Watch Medias har i dag tre nettaviser i Norge, og har varslet at ytterligere to nye aviser er på vei i år. Selskapet eies av danske JP/Politikens Hus.

Powered by Labrador CMS