Kristoffer Egeberg, ansvarlig redaktør for Faktisk.no, får nå også ansvaret for Innsyn.no.
Kristoffer Egeberg, ansvarlig redaktør for Faktisk.no, får nå også ansvaret for Innsyn.no.

Faktisk overtar ansvaret for Innsyn.no

Det melder Innsyn.no selv.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over fire år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

Fædrelandsvennen har inngått en avtale med Faktisk om at nettsiden og søkeverktøyet Innsyn.no overtas av Faktisk-redaksjonen, skriver Innsyn.no på egne nettsider.

Innsyn.no har siden 2015 tilbudt et verktøy som gjør det lettere å finne og be om innsyn i dokumenter fra offentlige virksomheter som ikke har vært søkbare gjennom eInnsyn.

Nettsiden og søkeverktøyet ble utviklet lokalt for å møte Fædrelandsvennens egne behov, men har vokst til et nasjonalt verktøy som i dag omfatter mer enn 15 millioner journalposter om offentlige saksdokumenter.

«Nå er det naturlig at Innsyn-prosjektet videreutvikles som et verktøy for alle norske journalister, og da er Faktisk-redaksjonen en god plattform for å utløse samarbeid og dugnad rundt dette», skriver Innsyn.no.

Overtagelsen vil medføre noen forandringer. Søkeverktøyet blir nå midlertidig stengt, og det skal utvikles en mer avansert søke- og bestillingsfunksjon. Det vil også komme en innloggingsløsning. Dette vil skje igjennom NTB-portalen, og NTB hjelper til med utviklingen, skriver Innsyn.no.

Med endringene som nå kommer, vil Innsyn.no fremover ikke lenger være åpen for brukere utenfor pressen.

Les mer på Innsyn.no.

Powered by Labrador CMS