NRKs ekspertkommentator Fredrik Aukland t.v. og TV 2 ekspert Petter Northug t.h. under Tour de Ski. Nå får Northug kritikk for å promotere eget klesmerke som kommentator.

Kritikk mot TV 2 for Northugs bruk av egne klær på jobb

– Han skor seg på rollen sin, sier Trygve Aas Olsen.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over to år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

Ekspertkommentator Petter Northug bruker sitt eget klesmerke når han er på jobb for TV 2 og kommenterer langrenn. Det er problematisk, mener mediekritiker.

Den siste uken har den tidligere langrennsstjernen vært en av kommentatorene i TV 2s sendinger fra Tour de Ski. På skjermen har han vært kledd fra topp til tå i klær fra sitt eget klesmerke, skriver Klassekampen.

– Han skor seg på rollen sin, mener Trygve Aas Olsen, mediekritiker og fagmedarbeider ved Institutt for journalistikk (IJ).

Han viser til at hvis Northug er redaksjonell medarbeider i TV 2, så er han underlagt Vær varsom-plakaten. Det innebærer blant annet at han ikke kan utnytte sin stilling til å oppnå private fordeler.

TV 2s sportsredaktør Vegard Jansen Hagen mener at avtalen med Northug, der han gis anledning til å bruke eget klesmerke, ikke er brudd på pressens etiske regelverk.

Elin Floberghagen, generalsekretær i Norsk Presseforbund. sier det kunne vært en interessant sak å se på for Pressens Faglige Utvalg (PFU), hvis det kommer en klage.

Powered by Labrador CMS