Henrik Qvortrup beskriver Se og Hør-saken som sitt livs største feilsteg.

Skandaleredaktør får ny tillit

Blir ansvarlig redaktør i Ekstra Bladet.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over tre år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

Som tidligere sjefredaktør i dansk Se og Hør sto Henrik Qvortrup bak en av Danmarks største medieskandaler i nyere tid. Noe som også ga ham fengselsstraff.

I 2016 ble han dømt til ett år og tre måneders fengsel, hvor ett år ble gjort betinget. I tillegg måtte han utføre 200 timer samfunnstjeneste.

Danske Journalisten beskriver han som tilnærmet utstøtt i tiden etter at Se og Hør-saken eksploderte, men som han selv forklarer, «har han krabbet seg tilbake».

Fikk kredittkort-opplysninger

Det Qvortrup ble dømt for var at han i 2008 inngikk en avtale med en kilde som fôret ukebladet med kredittkortopplysningene til flere kjente personer, blant dem medlemmer av kongehuset og regjeringsmedlemmer.

Selv omtaler Qvortrup Se og Hør-saken som sitt livs største feilsteg.

Om ikke alt er tilgitt, så har han i hvert fall fått ny tillit. Denne uken ble det klart at Qvortrup er ansatt som ny ansvarlig redaktør i tabloiden Ekstra Bladet.

Helt borte fra medieverdenen har han ikke vært de siste årene. Qvortrup kommer fra stillingen som politisk redaktør i konkurrenten B.T. Før det har han vært politisk kommentator i Ekstra Bladet. Da Se og Hør-saken ble kjent, jobbet han som politisk redaktør og kommentator i dansk TV 2.

Tidligere har han også vært rådgiver for den danske politikeren Anders Fogh Rasmussen - i tillegg til en rekke journalist- og lederjobber i andre danske medier.

Norsk variant

Den danske Se og Hør-skandalen kom noen år etter at Håvard Melnæs, tidligere seniorreporter i norske Se og Hør, ga ut boka «En helt vanlig dag på jobben» - hvor han beskriver den norske redaksjonens daværende sjekkheftejournalistikk.

I boka, som ble utgitt i 2007, hevdes det at også norske Se og Hør har fått tilgang til kjendisers kredittkortopplysninger.

Powered by Labrador CMS