Den danske tabloiden Ekstra Bladet dumpet en hel henger med hestemøkk foran Nordic Waste-eierens hus.

Ekstra Bladet med møkkastunt

Dansk avis plasserte et helt lass med hestemøkk foran huset til Nordic Waste-eieren Torben Østergaard-Nielsen.

Publisert Sist oppdatert

Den danske avisa Ekstra Bladet plasserte onsdag denne uka et helt lass med hestemøkk foran huset til Nordic Waste-eieren Torben Østergaard-Nielsen. 

Han har vært i søkelyset den siste tiden etter at det viser seg at flere millioner kubikk med jord har begynt å sige ved  jordrensningsanlegget han eier. 

Får ikke tak i eieren

Jordskredet, som teller nærmere en million tonn, og som inneholder flere hundre tusen tonn norsk avfall, er iferd med å forurense en nærliggende elv og fjord. 

I en video kan man se Ekstra Bladets journalist plassere en henger med hestemøkk foran huset til Nordic Waste-eieren. På plakater og bannere plassert i hengeren og i nærheten, har avisa skrevet: «Fjern dit lort, så fjerner vi vores».

Avisas ansvarlige redaktør Knud Brix forklarer i en leder hvorfor de så seg nødt til å aksjonere: De har rett og slett ikke klart å komme i kontakt med Østergaard-Nielsen. 

Hvem skal rydde opp? 

«Torben Østergaard-Nielsen og familie skal ikke få lov til å skyve ansvaret fra seg for en miljøkatastrofe som har satt en hel landsby i unntakstilstand og truer med å ødelegge både elv og fjord», skriver Ekstra Bladet-redaktøren i lederen. 

Han skriver også følgende om Østergaard- Nielsen: 

«I Ekstra Bladet mener vi at Torben Østergaard selv bør kjenne litt på konsekvensene. Han bør personlig konfronteres med - om mulig - en bris av avfallet som innbyggerne i Ølst for tiden er omgitt av til alle døgnets tider.»

I etterkant har Nordic Waste begjært seg konkurs, eieren er som sunket i jordmassene.

Hvem som nå må ta på seg ansvaret for å å rydde opp, vites dermed ikke.

Powered by Labrador CMS