Høyre og MDG hadde blitt de største partiene etter årets valg, hvis Nettavisenes journalister fikk bestemme. Foto: Ryan Kelly og Cornelius Poppe / NTB scanpix

Nettavisen-journalistene stemmer mest Høyre og MDG

Det viser ei intern måling.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over fire år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

Nettavisen ønsker åpenhet om hva journalistene deres stemmer ved valg, og søndag publiserte de resultatene fra redaksjonens internvalg.

– Nettavisen ønsker å være landets mest liberale avis med stor takhøyde for ulike standpunkter. Samtidig ønsker vi å være transparente, slik at leserne kan se hvilke politiske strømninger som går gjennom redaksjonen, sier sjefredaktør Gunnar Stavrum til Nettavisen.

39 redaksjonelt ansatte stemte ved internvalget, der de ble bedt om å avgi hvilket parti de vil stemme på i årets kommune- og fylkestingsvalg. 11 valgte å ikke stemme.

Høyre er største parti i Nettavisen-redaksjonen, og fikk nesten 31 prosent av stemmene, mens MDG havna på andreplassen, med over 25 prosent.

Deretter fulgte Venstre, Ap, SV, og Frp, Sp og Rødt på en delt sisteplass.

- Det er viktig at vi som journalister er åpne om hva vi stemmer. Ikke på individnivå, men som redaksjon som helhet. Resultatet i Nettavisen viser en god spredning i politisk ståsted, sier vaktsjef Siv Bjerke.

Nettavisens søsteravis i Amedia-konsernet, Drammens Tidende, har gjort en tilsvarende øvelse. Der er Ap det største partiet (33 prosent), fulgt av Høyre (28 prosent).

Tips oss gjerne hvis din redaksjon har gjort det samme.

Les hva andre mener om journalister og valg i Journalistens spalte Valgpraten.

Powered by Labrador CMS