Mediepolitikk:

Foto: Nordiske Mediedager/Flickr.com
Foto: Nordiske Mediedager/Flickr.com

Ikke nullmoms til ukeblader

BERGEN (Journalisten): Kulturminister Thorhild Widvey sier hovedregelen er at de som har nullmoms på papir også skal få det på nett.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over åtte år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

Det slår Widvey fast i en samtale med Journalisten. Hun sier avgrensningen av hva som er nyheter og aktualiteter tar utgangspunkt i bestemmelsene for hvem som får pressestøtte. Uansett skal dette på høring, også før sommeren.

– Det vil vi få innspill på, sier Widvey til Journalisten.

Ukepressen er ikke er en del av dette, slår kulturministeren fast. På spørsmål om fagpresse som Kommunal Rapport vil få nullmoms på nett, svarer Widvey:

– Hovedregelen er at de som har nullmoms på papir skal få det på nett.

Som kjent har regjeringen varslet at den vil notifisere nullmoms overfor Esa og at den går inn for å fjerne medieeierskapsloven.

Les:

Nullmoms på nyheter kan bli stoppet av ESA

Venstre sikrer flertall for lovendring

Arbeiderpartiet uenig med regjeringen om medieeierskap

Også TV 2 vil kunne få nullmoms

Vil oppheve medieeierskapslov

På første sesjon under Nordiske Mediedager torsdag møtte kulturminister Thorhild Widvey Schibsted Norges sjef Didrik Munch, kringkastingssjef Thor Gjermund Eriksen og Redaktørforeningens generalsekretær Arne Jensen.

De snakket blant annet om hvorvidt TV 2s Sumo vil få nullmoms. Til Journalisten sier kulturministeren at bevisbyrden for hva som er innenfor nyheter- og aktualitetsdefinisjonen vil ligge på bedriften overfor skattemyndigheten.

– Det er det den enkelte bedrift som må dokumentere.

Powered by Labrador CMS