Demonstranter protesterte tidligere i år mot den omstridte vindkraftutbyggingen på Frøya. Foto: Ronny Teigås / NTB scanpix

Sterke personangrep i Facebook-gruppe mot vindkraft på Frøya

Håper at konsernsjefen «tryner ned trappa si og knekker nakken».

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over fire år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

I en Facebook-gruppe for motstandere av vindkraftutbygging på Frøya i Trøndelag utsettes blant annet ansatte i Trønderenergi for hets. Selskapet reagerer.

Ifølge Adresseavisen skriver noen blant annet at de håper at konsernsjefen «tryner ned trappa si og knekker nakken». Det er voldsom retorikk og et helt uakseptabelt personangrep, mener Stig Tore Laugen, konserndirektør for kommunikasjon og samfunnsansvar i Trønderenergi.

– Folk er frustrerte og oppriktig motstandere av vindkraft, da må vi tillate litt takhøyde. Det er selvfølgelig ikke noe stas, men vi har valgt å ikke anmelde noen ennå. Men om det fortsetter med sjikanering og trusler, må vi vurdere hva vi gjør, sier Laugen.

Nazi-sammenligning

I Facebook-gruppen sammenlignes også utbyggingen med nazistenes okkupasjon under andre verdenskrig.

Eskil Sandvik er en av to administratorer for Facebook-gruppen. Han opplyser at de har diskutert å stenge kommentarfeltene, men konkludert med at de skal holdes åpne.

– Det har til tider vært tøff ordbruk i debatten. Vi har snart 10.000 følgere, så det er en ganske stor jobb å administrere siden. Vi må jevnlig be folk roe ned språkbruk og karakteristikker. Vi har blokkert en del brukere som har vært inne for å fyre opp debatten, sier Sandvik.

Klarer ikke å ta alt

På spørsmål om hvorfor ikke personkarakteristikker og henvisninger til nazismen fjernes, svarer han slik:

– Vi vurderer det vi får rapporter på. Vi er sterkt presset, og vi klarer ikke å ta alt.

Vindkraftutbyggingen på Frøya har vært svært omstridt i mange år. Kommunen har ønsket å stanse utbyggingen, men Kommunal- og moderniseringsdepartementet ga 6. juni Trønderenergi klarsignal til å fortsette arbeidet. Departementet hadde da gjennomgått Fylkesmannens behandling av saken.

Powered by Labrador CMS