Espen Rasmussen er tatt opp som emeritus-medlem i fotobyrået VII. Arkivfoto: Kathrine Geard

Espen Rasmussen til anerkjent fotobyrå

Tatt opp i VII.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over fem år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

Fotojournalist Espen Rasmussen er tatt opp som emeritus-medlem i det internasjonale fotobyrået VII.

– For meg personlig handler det om mer faglig innputt og inspirasjon, og er en link ut til det internasjonale fotomiljøet, sier Rasmussen til Journalisten.

– Mange av fotografene i VII har jeg sett opp til lenge, og er inspirert av, som John Stanmeyer, Ron Haviv og Joachim Ladefoged.

Tettere miljø

Rasmussen er til daglig fotosjef i VG Helg, og jobber mye med reportasjer og egne fotoprosjekter ved siden av den rollen.

– Det er i seg selv utrolig inspirerende å jobbe i VG, jeg føler jeg har verdens beste jobb. Jeg håper jeg kan dra nytte av medlemskapet i VII både personlig og dra det med meg inn i VG.

Espen Rasmussen vant Årets bilde i 2016, for dette bildet av to flyktninger som har ankommet Lesbos, og ser nye gummibåter med flyktninger ankomme. Foto: Espen Rasmussen

Tidligere har han vært medlem i byrået Panos Pictures, og ble oppfordret av en han kjenner i VII om å søke der. Han tror det vil være enda større muligheter for deling av ideer og inspirasjon, fordi VII er et mindre byrå og et tettere miljø.

Emeritus-tittelen kommer av at Rasmussen har lang erfaring og en stor produksjon bak seg, og heller ikke er med i byrået for å få nye oppdrag, siden han har fast jobb i VG. I åtte år har han også vært redaktør for Norwegian Journal of Photography (NJP).

– Jeg trenger ikke å leve av å være i det byrået, men håper å dra med min erfaring og fotografiske tyngde inn, og håper også å få noe tilbake.

– Begeistret

VII skriver om de nye medlemmene på sine nettsider:

– Byrået er begeistret for å få jobbe med disse svært talentfulle og ressurssterke nye medlemmene som, på ulike stadier i deres karrierer, tilføyer et mangfold av egenskaper, ulike stemmer, og opplevelser til VII, og fortsetter:

– De har engasjement, lidenskap og drivkraft, og er fotografer, filmskapere og historiefortellere som kan hjelpe VII med å utvikle nye kanaler og initiativer, som er essensielle for livet til et fotobyrå i dag.

Rasmussen er den tredje norske fotografen som i dag har tilknytning til byrået. Fra før er Linda Bournane Engelberth medlem, og Line Ørnes Søndergaard er med i mentorprogrammet.

Powered by Labrador CMS