Espen Teigen, tidligere Frp-rådgiver, gjør comeback i journalistikken.
Espen Teigen, tidligere Frp-rådgiver, gjør comeback i journalistikken.

Espen Teigen skal dekke valget for Trønder-Avisa

Tidligere Frp-rådgiver og Nettavisen-journalist Espen Teigen gjør comeback i journalistikken, og skal i høst jobbe med politikk og valg for Trønder-Avisa.

Publisert Sist oppdatert

Teigen starter i Trønder-Avisa allerede i august, i første omgang i et korttidsvikariat. Det skriver sjefredaktør Sivert Rossing i Trønder-Avisa i en pressemelding. 

– Espen Teigen er en stor journalistisk ressurs. Han har nyhetsteft, er ikke redd for å stille kritiske spørsmål og søker mot konfliktfylte saker. Dette er viktige roller for en regionavis, sier Rossing i pressemeldingen.

Teigen har vært generalsekretær i Fremskrittspartiets ungdom, spesialrådgiver for Frps generalsekretær og politisk rådgiver for daværende innvandrings- og integreringsminister Sylvi Listhaug. Han har også vært pressesjef for Frp på Stortinget, og i 2017 var han førstekandidat for Frp i Nord-Trøndelag, uten å bli innvalgt på Stortinget.

– Gjort dumme valg

Teigen har i to omganger vært journalist i Nettavisen. I februar 2023 sluttet han i avisen. I perioden etter ble det kjent at Teigen hadde lånt penger av kilder som han også hadde skrevet artikler om. Teigen sa selv at økonomiske problemer var årsaken til lånene. 

Saken fikk stor oppmerksomhet, og ble omtalt som en skandale i bransjemediene. Etter avsløringen gikk Nettavisen gjennom rundt 200 andre artikler, og snakket med like mange kilder, uten å finne andre uryddige koblinger.

– Vi er kjent med Teigens historikk. Han har gjort noen dumme valg, og vært langt nede som følge av det. Nå har han tatt kontakt med oss og ønsket en ny sjanse i journalistikken, og det mener jeg han er klar for. Han vet selv hva som står på spill, Teigens karriere tåler ikke en ny runde med uryddigheter, sier Rossing.

– Jeg gikk på trynet

Selv sier Teigen at han er takknemlig for muligheten hos Trønder-Avisa og lover hardtslående saker for leserne.

– Jeg gikk på trynet. Det er om man reiser seg igjen som er avgjørende. Jeg skal vise meg verdig den muligheten jeg nå får, og det aller viktigste for meg er å levere spennende saker som er kritiske til makta, uansett partifarge, sier Teigen.

Han understreker at han gleder seg veldig, og ser på den trønderske politikken som spennende å dekke.

– Fra første stund lover jeg å hive meg rundt, skrive saker som engasjerer og aldri sky konflikter eller kritiske spørsmål. Jeg skal heller ikke legge skjul på at det blir fryktelig godt å komme hjem til Trøndelag, der jeg hører hjemme, sier Teigen.

Powered by Labrador CMS