Norsk Journalistlag og Dag Idar Tryggestad tar sterk avstand fra Israels planer om å stenge Al Jazeeras sendinger i Israel.

Al Jazeera

– Et angrep på pressefriheten

Norsk Journalistlag tar sterk avstand fra Israels planer om å stenge Al Jazeeras sendinger i Israel.–Dette er ikke et demokratisk land verdig, sier NJ-leder Dag Idar Tryggestad. 

Publisert Sist oppdatert

Den israelske statsministeren Benjamin Netanyahu har lovet å handle umiddelbart for å stoppe Al Jazeeras drift i Israel etter at det israelske parlamentet Knesset godkjente et lovforslag som gir den israelske regjeringen mulighet til å stoppe sendinger fra utenlandske TV-kanaler i landet. 

Det melder blant annet Al Jazeera selv. 

Det får Norsk Journalistlag (NJ) til å reagere.  De tar tar sterk avstand fra Israels planer om å stenge Al Jazeeras sendinger i Israel.

– Et forbud er dypt bekymringsfullt og et angrep på pressefriheten. Dette er ikke et demokratisk land verdig, sier NJ-leder Dag Idar Tryggestad i et innlegg på NJs facebooksider.

The Committee to Protect Journalists (CPJ er også bekymret for innføring av den nye loven som gir Netanyahu-regjeringen myndighet til å stenge ned Al-Jazeera i Israel,

– Loven gir regjeringen makten til å stenge ned hvilke som helst utenlandske mediekanaler som opererer i Israel, og utgjør dermed en betydelig trussel mot internasjonale medier i landet. Dette bidrar til et klima av selvsensur og fiendtlighet mot pressen, en trend som har eskalert siden Israel-Gaza-krigen startet, sier Programdirektør for CPJ i New York, Carlos Martínez.

Til opplysning: Journalisten eies og utgis av Norsk Journalistlag. 

Powered by Labrador CMS