Utenriksjournalist Sten Inge Jørgensen sammen med Heidi Norby Lunde, leder av Europabevegelsen. Foto: Europabevegelsen
Utenriksjournalist Sten Inge Jørgensen sammen med Heidi Norby Lunde, leder av Europabevegelsen. Foto: Europabevegelsen

Morgenbladet-journalist hedret av Europabevegelsen

Kåret til Årets europaformidler.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over tre år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

Journalist Sten Inge Jørgensen ble i dag kåret til Årets europaformidler. Prisen deles ut av Europabevegelsen - og Jørgensen får prisen for boka «Vi som elsker Europa. Et nytt EU for en ny tid».

– Boka gir et oppdatert bilde av et EU i utvikling, som pådriver i klimaspørsmål og global normsetter av standarder innen arbeidsliv, produksjon og handel, sier Heidi Nordby Lunde, leder av Europabevegelsen, i en pressemelding.

Jørgensen er utenriksjournalist i Morgenbladet og har Europa og Tyskland som spesialfelt.

– I tillegg er Sten Inge Jørgensen selv en bærende stemme for det progressive Europa, og formidler overbevisende om nødvendigheten av et internasjonalt forpliktende samarbeid i små og store sammenhenger, sier Lunde.

– Jørgensen er en særdeles kompetent og engasjert formidler av det europeiske samarbeidet, og vi håper prisen bidrar til at flere blir oppmerksomme på både han og boka.

Morgenbladet-journalisten har også tidligere fått heder for sin dekning av europeiske forhold. I 2015 mottok han Willy Brandt-prisen for sitt arbeid med å formidle et omfangsrikt bilde av dagens Tyskland til norske lesere.

Europaformidlerprisen ble etablert i 2011, og tidligere vinnere inkluderer Alfred Kvalheim, Fredrik Sjersted, avisa Nationen, og delt pris mellom Yngve Hågensen og Frank Aarebrot, in memorandum.

Det er sentralstyret i Europabevegelsen som innstiller på prisen, og den deles ut i forbindelse med organisasjonens landsmøte.

Powered by Labrador CMS