Facebook midlertidig stengt i Myanmar etter militærkuppet.

Facebook midlertidig stengt i Myanmar

Telenor er blant operatørene i Myanmar.

Publisert

Denne artikkelen er over tre år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

Facebook-tilgangen er delvis stengt i Myanmar. Telenor er blant selskapene som ble beordret av militæret til å blokkere Facebook.

Sent onsdag kveld sendte transport- og kommunikasjonsdepartementet i Myanmar ut en ordre til teleselskapene som opererer i landet, om å blokkere tilgangen til Facebook fram til midnatt 7. februar.

Torsdag morgen lokal tid bekreftet Facebook at ordren var trådt i kraft.

– Vi er klar over at Facebook er utilgjengelig for noen, sa en talsperson for selskapet til AFP.

– Vi oppfordrer myndighetene til å gjenopprette forbindelsen slik at folk i Myanmar kan kommunisere med familie og venner og få tilgang på viktig informasjon, sier talspersonen videre.

Telenor er blant operatørene i Myanmar. Selskapets mobilnett ble stengt ned da militæret tok makten natt til mandag. Dagen etter meldte Telenor at tjenestene var gjenopprettet.

Natt til torsdag norsk tid bekreftet Telenor at militærjuntaens ordre om midlertidig stenging av Facebook også omfatter det norske selskapets virksomhet.

Telenor opplyser at det ikke hadde annet valg enn å etterfølge ordren, men selskapet mener ordren verken er basert på nødvendighet eller proporsjonalitet etter internasjonale menneskerettigheter.

Ifølge NetBlocks, som holder øye med avbrudd i nettjenester verden over, var også andre Facebook-eide tjenester som Instagram og Whatsapp nede i Myanmar.

(©NTB)

uvakt@ntb.noBilde: WQTwNFqMqZsFacebook-tilgangen er blitt stengt i Myanmar.

Powered by Labrador CMS