Et portrett av den japanske journalisten og dokumentarskaperen Toru Kubota under et arrangement i Japan National Press Club i Tokyo i august.
Et portrett av den japanske journalisten og dokumentarskaperen Toru Kubota under et arrangement i Japan National Press Club i Tokyo i august.

Militærjuntaen i Myanmar

Fengslet japansk journalist blir løslatt i Myanmar

26 år gamle Toru Kubota ble dømt til ti års fengsel.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

Militærjuntaen i Myanmar skal torsdag løslate nærmere 6.000 personer i et masseamnesti. Blant dem som nå blir løslatt er den japanske journalisten Toru Kubota.

Løslatelsene skjer i anledning Myanmars nasjonaldag torsdag.

– Til sammen skal 5.774 fanger, blant dem rundt 600 kvinner, løslates, sier en høytstående tjenestemann til AFP, og oppjusterer et tidligere oppgitt tall på 700 personer.

Juntaens talsmann Zaw Min Tun kommer med tilsvarende opplysninger til lokale medier.

26 år gamle Kubota ble pågrepet i juli i år nær en demonstrasjon der folk protesterte mot militærjuntaen i Yangon. Han ble sammen med to myanmarske borgere dømt til ti års fengsel.

Kobuta har laget en rekke kritiske dokumentarfilmer i Myanmar, blant annet om overgrepene mot den muslimske rohingya-minoriteten.

En kilde ved Japans ambassade i Myanmar sier til AFP at de er blitt orientert om at Kubota skal løslates senere på dagen.

Kubota var den femte utenlandske journalisten som ble pågrepet i Myanmar. De fire andre, som var USA, Polen og Japan, er alle løslatt og deportert.

I tillegg er rundt 170 myanmarske journalister pågrepet, og nesten 70 sitter fortsatt fengslet.

Powered by Labrador CMS