Grunnlegger og direktør i Filt, Anders Elfström (t.v) på Oslo-besøk hos Peter Daatland, grunnlegger av podkastkollektivet Frekvens, i mai. Nå kjøper Filt opp Frekvens og etablerer seg i Norge. Pressefoto: Christian Breidlid

SKANDINAVISK SAMARBEID:
Svenske Filt kjøper norske Frekvens – ønsker langsiktig samarbeid med NRK

– Timingen er bra, sier Filt-direktør.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over fem år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

Den svenske podkastaktøren Filt kjøper opp podkastkollektivet Frekvens i Norge. Frekvens- grunnlegger Peter Daatland blir regionssjef i Norge. Det skriver de tp produksjonsselskapene i en felles pressemelding.

Frekvens har levert radio og podkast til NRK siden 2015, til blant annet Ekko på P2 og P3 Dokumentar, og har på tre år skapt 45 podcastepisoder. Nå håper svenskene å bli en langsiktig samarbeidspartner for NRK.

– At veteranen Filt nå har fattet interesse for meg og Frekvens er ekstremt smigrende, sier Daatland.

Han søkte praksis i Filt da han studerte journalistikk i 2011, og selv om det ble NRK P2 i stedet, har han fulgt med på og beundret arbeidet til Filt siden da.

Filt har produsert radio og podkast for Sveriges Radio (SR) siden 2002. De siste to årene har de også levert til Danmarks Radio (DR) fra en filial i København.

Gjennom en samarbeidsavtale med Frekvens har Filt brukt det siste halvåret på å føle seg fram i det norske radio- og podkastmarkedet. Direktør Anders Elfström sier at han ikke har funnet alle svar ennå, og er spent på hvordan markedet vil se ut om ett år.

– Vi har fulgt med på det norske podkast- og radiomarkedet lenge, og sett at det ligger litt bak det svenske, men nå er timingen for å etablere oss i Norge bra.

Elfström mener Daatland er helt riktig person til å bygge opp Filt Oslo langsiktig, med produksjoner av høy kvalitet.

Oppkjøpet betyr at Filt vil overta for Frekvens i alle kanaler. Det norske podkastkollektivet er bygget opp av nærmere 40 dokumentarister og lydprodusenter, men går nå i dvale.

– Jeg er glad for å ha bidratt til å stimulere og samle et uavhengig lydmiljø i Norge, og håper å ta med meg flere av disse navnene over i nye prosjekter med Filt, sier Daatland.

Med oppkjøpet av Frekvens vil Filt nå være til stede i Sverige, Danmark og Norge, og direktør Anders Elfström signaliserer at selskapet med svenske røtter vil relansere seg med en ny, skandinavisk profil i august.

Powered by Labrador CMS