Filter Nyheter-redaktør Harald S. Klungtveit tok imot prisen under åpningen av Nordiske Mediedager i Bergen.

Filter Nyheter-redaktør hedret

Harald S. Klungtveit får Sjur Holsens Minnepris

– Andre journalister dykker ned og går videre til neste sak. Vinneren har vært tålmodig og standhaftig, skriver juryen.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

Filter Nyheter-redaktør Harald S. Klungtveit ble under åpningen av Nordiske Mediedager hedret på Sjur Holsens Minnepris. Prisen ble delt av av VGs sjefredaktør Gard Steiro.

Juryens begrunnelse:

I 2021 markerte vi at det var ti år siden 77 mennesker ble drept i et terrorangrep i Oslo og på Utøya. Samfunnsdebatten og mediedekningen har i stor grad handlet om beredskap, ofrene og gjerningsmannen. Det har vært viktig. Debatten har i for liten grad handlet om grunnlaget for at høyreekstremisme gror og får fotfeste, for at ideer kan bli til handling og voldelig aksjon med katastrofalt utfall. Årets vinner er et unntak. Han og den lille redaksjonen hans har jobbet utrettelig med å dekke høyreekstremisme i Norge. Prisvinneren bidrar med fakta i debatten om høyreekstremisme Han gjør dette med en tydelig stemme og ståsted, men med en journalistisk tilnærming. Han har holdt fast over tid. Andre journalister dykker ned og går videre til neste sak. Vinneren har vært tålmodig og standhaftig. Han avdekker mønstre og sammenhenger. Han avviser at trusselen kommer fra ensomme ulver. Radikalisering skjer ikke i et vakuum. Behovet for å holde debatten om ekstremisme levende er stort. Nye generasjoner må forstå hva som skjedde den 22. juli - og ikke minst hvorfor det skjedde. Årets vinner får prisen som en oppmuntring og en oppfordring til å fortsette sitt arbeid med å bidra til nettopp det. Vinneren av Sjur Holsens Minnepris heter Harald Klungtveit.

Premien er et reisestipend på 100.000 kroner.

Sjur Holsen var kommentator og politisk redaktør i Bergens Tidende fra 2007 og frem til han døde av kreft i oktober 2013.

Sjur Holsens minnepris skal stimulere til et kunnskapsbasert, mangfoldig og opplyst ordskifte.

Powered by Labrador CMS