Filter Nyheter og redaktør Harald Klungtveit markerer solidaritet med Josimar.
Filter Nyheter og redaktør Harald Klungtveit markerer solidaritet med Josimar.

Filter Nyheter republiserer Josimar-artikkel etter søksmålstrussel fra Qatar

– Naturligvis ment å skremme større medier fra å grave.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over to år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

Nettavisa Filter Nyheter har republisert Josimar-artikkelen «The trial of Abdullah Ihbais» lørdag 13. november.

Josimar mottok i forrige uke brev med krav om endringer i den Qatar-kritiske artikkelen, samt trussel om mulig søksmål, sendt fra fotball-VM-komiteen i Qatar via det norske advokatfirmaet Simonsen Vogt Wiig.

Det er søksmålstruslene som er årsaken til at Filter Nyheter selv publiserer artikkelen, skriver ansvarlig redaktør Harald S. Klungtveit i Filters nyhetsbrev lørdag:

«Søksmålstruslene bidrar til å underbygge at artikkelens framstilling av prosessen mot Abdullah Ibhais er riktige – et skremmende eksempel på hvordan Qatar i forkant av VM bruker store ressurser på å dysse ned all informasjon om kyniske utnyttelse av arbeidere og andre skrekkhistorier som ligger bak fotballmesterskapet», skriver Klungtveit, og legger til:

«Qatar-pampenes advokatbrev er ikke bare ment å skremme et lite magasin i Norge, men er naturligvis ment å skremme større medier fra å grave i regimets sportsvasking. Vi håper at søksmålstruslene i stedet fører til økt oppmerksomhet rundt den bekmørke siden av Qatar 2022.»

Powered by Labrador CMS