Illustrasjon: Birgit Dannenberg
Illustrasjon: Birgit Dannenberg

Bonus i en krisetid

Alle ansatte i Finansavisen kan glede seg over 5.000 kroner ekstra inn på konto.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over ti år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

Nisjeavisen blomstrer under finanskrisen og den alvorligste økonomiske nedturen siden andre verdenskrig. Mens andre mediebedrifter opplever store underskudd og gjennomfører kraftige kutt i antall ansatte, er utsiktene lyse for Finansavisen.

Torsdag ble de om lag 50 ansatte, derav 40 redaksjonelle medarbeidere, informert om at løssalget i første halvår har gått så bra at det utløser bonus.

– Løssalget er en del av en større bonusavtale. På årsbasis er det knyttet 10.000 kroner til oppnåelse av målet om en vekst på fem prosent i løssalget. I første halvår økte løssalget med sju-åtte prosent, og dermed utbetaler vi 5.000 kroner til hver enkelt, forteller ansvarlig redaktør Steinar Grini.

Mye må innfris

Ytterligere kriterier skal innfris for å utløse hele bonusavtalen, blant annet oppnådde budsjettmål for annonsesalg og overskudd. Størstedelen er basert på økonomisk utvikling for avisen.

– Det kriteriet baserer seg kun på årsresultatet. Det har vi ikke sett på nå, sier Grini.

Han peker på at redaksjonen har størst påvirkning nettopp på løssalget. Han mener fyldige og gode aviser, med sterkt fokus på økonomi og finans, er en viktig årsak til at Finansavisen selger stadig flere aviser.

Tjener ikke på krisen

– På den måten tjener dere egentlig på finanskrisen?

– Den bidrar litt salgsmessig. Men vi tjener ikke netto på krisen, og også vi må spare. Men vi har ikke nedbemannet, slik andre gjør. Vi har holdt full gass gjennom hele første halvår og kommer til å fortsette med det, sier Grini.

– Tror du veksten i løssalget vil fortsette?

– Ja, det gjør jeg. Vi kommer til å satse videre på store aviser og selgende saker på førstesidene. Det tror jeg leserne setter pris på.

Nådde ikke målet

I fjor hadde Finansavisen ifølge Grini et ambisiøst mål for løssalget. Kriteriet ble ikke oppfylt, og bonusen uteble.

Også Finansavisen har strammet inn på kostnadene. Det er ikke ansatt noen i redaksjonen siden i fjor høst, da finanskrisen tok av for alvor. De lokale forhandlingene for journalistene endte med et nulloppgjør i vår.

Powered by Labrador CMS