Fra venstre: Enrique Drageseth, Christine Tolpinrud, Vibeke Lærum og Cecilie Lid er alle ansatt i Norsk Journalistlag de siste månedene.

MEDIEFOLK:

Fire nye tilskudd i NJ-sekretariatet: – Et generasjonsskifte

– Medlemmene skal føle at de er en del av organisasjonen og at de alltid kan få tak i oss.

Publisert

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

Sekretariatet i Norsk Journalistlag (NJ) har fått fire nye medarbeidere siden desember 2022: Cecilie Lid som administrasjonssekretær, Enrique Drageseth som organisasjonsmedarbeider, Vibeke Lærum som advokat og Christine Tolpinrud som kommunikasjonsansvarlig.

En opptelling utført av sekretariatsleder Hilde Tretterud, viser at 10 av de 26 ansatte i NJ-sekretariatet har kommet inn de siste fem årene. Tretterud mener det er positivt for organisasjonen å få inn ny kompetanse og en bølge med yngre ansatte.

– Vi har hatt mange som hadde jobbet her i mange år, og nå ser vi et generasjonsskifte. De som har begynt å jobbe her nå er kjempeflinke og hyggelige folk som kom umiddelbart inn i arbeidet. Det har vi sett både på Styrkeløft og NJs Landsmøte der de har bidratt, sier Tretterud til Journalisten.

– Kunnskapsrik gjeng

Ved utgangen av 2022 gikk Nina Børjesson av med pensjon etter 34 år som fagforeningens resepsjonist. Cecilie Lid har tatt over i stilling som administrasjonssekretær. Lid har tidligere jobbet som kompetanserådgiver i Studieforbundet AOF og vært ansatt i Schibsted og i Google.

Jobben i NJ ønsket hun fordi arbeidsoppgavene hørtes spennende ut, og fordi hun mener NJ og deres medlemmer gjør en viktig og samfunnsnyttig jobb, sier hun til Journalisten.

– NJ har en enormt kompetent og kunnskapsrik gjeng som brenner for jobben og som villig deler av erfaringene og kompetansen sin, både innad i sekreteriatet og med våre medlemmer, klubber og lag. Det skinner gjennom, og det er alltid gøy og hyggelig å være på jobb.

Cecilie Lid har tatt over stillingen til Nina Børjesson som administrasjonssekretær.

Lid mener stillingen som administrasjonssekretær er i endring, og håper hun kan bidra til dens utvikling med nye, friske øyne.

– Det er stor variasjon i oppgavene, samtidig som det er en del rutinearbeid som kan optimaliseres og videreutvikles, noe jeg synes er gøy å få ta del i, sier hun.

Skal ivareta medlemmene

Enrique Drageseth har bakgrunn som skuespiller og har også studert jus og samfunnsgeografi på Universitetet i Oslo. Han har arbeidserfaring som finansrådgiver. I NJ følger han opp alle trekkinstansene og har tett kontakt med NJ-medlemmene.

Som organisasjonsmedarbeider ønsker han å bidra til at alle medlemmene føler seg godt ivaretatt, sier han til Journalisten.

– Medlemmene skal føle at de er en del av organisasjonen og at de alltid kan få tak i oss. Jeg håper vi kan fortsette å være en fagforening som er relevant og viktig for det redaksjonelle fagmiljøet, sier Drageseth.

Enrique Drageseth har bred arbeidserfaring fra ulike bransjer. Hans viktigste rolle i NJ er å skape tillit mellom fagforeningen og medlemmene, sier han.

Den siste til å bli med i NJ-staben er Christine Tolpinrud, som ble ansatt like før NJs landsmøte i slutten av mars 2023. Hun er utdannet fotograf med bachelor fra England og har erfaring som frilanser i mediebransjen.

Før hun fikk jobben som kommunikasjonsansvarlig i NJ, var hun kommunikasjonsrådgiver i Bibliotekarforbundet og Norges Fotografforbund/Fotografiens Hus.

– Da jeg kom inn i NJ var det som å gå tilbake til noe jeg kjente godt fra før av. Jeg har jobbet med fotografer og frilansere i mange år, og syns NJ gjør en god og viktig jobb for medlemmene sine.

Ny jurist i staben

Tidligere denne måneden ble det kjent at den relativt nyansatte NJ-advokaten Vibeke Lærum hadde blitt oppnevnt som ny styreleder i Journalisten. Dette blant annet for å bidra til et enda tydeligere skille mellom rollene, og å styrke kontakten mellom Journalistens styre og NJ-sekretariatet.

Lærum har lang erfaring som advokat, med nøkkelkompetanse innen arbeidsrett, kontraktsrett, GDPR og åpenhetsloven. Hun startet i jobben som advokat i NJ i desember 2022.

Jurist Vibeke Lærum er ny leder for styret i Journalisten
Vibeke Lærum jobber som advokat i NJ.

Hun har tidligere drevet eget firma og jobbet i Mediebedriftenes Landsforening (MBL) og Norsk Industri (NHO).

– Jeg har bakgrunn fra arbeidsgiversiden, men NJ er en spennende virksomhet. Det er gøy å jobbe med både arbeidsrett, opphavsrett og forhandlinger. En brikke falt på plass når jeg nå representerer NJ-medlemmer på arbeidstakersiden, sier Lærum.

Til opplysning: Journalisten eies og utgis av Norsk Journalistlag.

Powered by Labrador CMS