Det ble mye venting på VG-journalist Jens Friberg under Champions League-finalen, men det var likevel motiverende å jobbe.

Champions League-finalen

Fjorten timers jobb – men ingen Erling Braut Haaland

– Han sukket og gikk, forteller VG-journalist Jens Friberg.

Publisert

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

VG-journalist Jens Friberg og fotograf Bjørn S. Delebekk var på plass i Istanbul for å dekke Champions League-finalen lørdag. 

Kampen mellom Inter og Manchester City endte med at sistnevnte vant 1-0, og for de norske journalistene var det lenge et håp om å få Erling Braut Haaland i tale. 

«En spansk en »

Haaland-intervjuer har nemlig ikke vært hverdagskost for avisjournalister det siste året:

– Han har ikke vært tilgjengelig for skrivende presse etter kamp siden sesongen startet, sier Jens Friberg til Journalisten. 

Den norske superstjernen har det nemlig med å ikke stille opp på mye, men ifølge Friberg var det nære denne gangen. 

Hadde det ikke vært for en spansk journalist. 

Haaland var nemlig tilgjengelig natt til søndag, men det var lagkamerat og matchvinner Rodri som først tok praten med journalistene som var til stede. 

Et spørsmål fra en spansk journalist ødela VGs muligheter for en prat med Erling Braut Haaland.

– Vi venta i mixed zone i to timer. Mange reportere hadde mest lyst til å snakke med Haaland, som ble stående å vente. Han gjøgla litt bak Rodri, latet som han sov og kjedet seg, virket det som, sier Friberg.   

Da Rodri tilsynelatende nærmet seg å avslutte intervjuseansen var det en spansk journalist som ifølge Friberg ikke «leste rommet» helt, og stilte enda et spørsmål til Rodri på spansk. 

– Da sukket Haaland og gikk. Så det var mye venting for lite gevinst, sier VG-journalisten.

– Motiverende

Dagen etter finalen meldte flere medier om kaos for tilskuerne før og etter kampen. Bussene som tok supporterne til kampen ble stående i trafikk i timesvis, mens andre supportere meldte om et farlig kaos etter kampen, der de ventet flere timer uten vann eller toaletter. 

Friberg og Delebekk var imidlertid veldig tidlig ute. Avspark var kl 22 tyrkisk tid, men allerede kl 14 var journalistene på vei til stadion. Selv om dagen varte helt til kl 04 slapp de unna en del av logistikkutfordringene.  

– Jeg var heldig og var med Bjørn, som har vært med på slikt før og vet hvordan dette fungerer. Vi var veldig tidlig ute for å unngå noen form for kø, sier Friberg. 

Mye av tiden gikk på venting, men det kjennes ikke slitsomt før dagen er over, sier han. Finalen var Fribergs første jobbtur til et så stort arrangement, og det er motiverende å jobbe med ting som er så viktig for veldig mange, sier han. 

– Logistikken er en utfordring, men interessen har vært enorm, både under og etter kamp. Det er utrolig morsomt å jobbe med, og det gir mye at veldig mange følger med på det du gjør, avslutter han. 

Powered by Labrador CMS