– FM fortsatt er den viktigste plattformen for lokalradio, både lyttertallmessig og økonomisk, sier Arbeiderpartiets Åse Kristin Ask Bakke i familie- og kulturkomiteen.

Lokalradio på FM

FM-konsesjonene for lokalradioene forlenges ut 2031

Lokalradioene får forlenget konsesjon for å sende på FM-båndet ut 2031. Lokalradioene slipper dermed å søke konsesjon for perioden 2026–2031.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

En samlet familie- og kulturkomité stiller seg bak innstillingen om at lokalradioene ikke skal trenge å søke ny konsesjon for å sende på FM, men at disse forlenges direkte.

– FM fortsatt er den viktigste plattformen for lokalradio, både lyttertallmessig og økonomisk. Vi har tatt reaksjonene fra lokalradioene på alvor. De mener at en ny søkeprosess vil være lite forutsigbar og ta unødvendig mye tid. Dette er ikke intensjonen. Derfor er vi enige om at vi vil forlenge disse tillatelsene direkte, sier Arbeiderpartiets Åse Kristin Ask Bakke i familie- og kulturkomiteen.

Regjeringen signaliserte først en ny konsesjonsrunde i løpet av 2025, som ville gitt lokalradioene mulighet til å sende på FM-nettet fram til 2031. Nå hopper de over dette mellomstadiet.

– Med forlenget konsesjon til 2031 unngår vi å skape uforutsigbarhet for dem som gjør jobben med å investere i digital teknologi, sier Senterpartiets Åslaug Sem-Jacobsen.

Powered by Labrador CMS