Ivan Safronov fotografert i 2020.

Forræderitiltalt eksjournalist tapte ankesak i Russland

Den tidligere forsvarsjournalisten Ivan Safronov tapte den siste anken i forræderisaken der han er dømt til 22 års fengsel i Russland, melder en rettsreporter.

Publisert Sist oppdatert

Ivan Safronov, som tidligere har jobbet for avisene Kommersant og Vedomosti og har vært rådgiver for Russlands romfartssjef, ble pågrepet i 2020. Han er anklaget for å ha delt hemmeligstemplet informasjon til Nato-landet Tsjekkia.

Dommen mot ham falt i september i fjor. Tilhengerne hans beskriver dommen som svært streng og viser at mediene i Russland ikke er frie. Safronovs forsvarere sa saken var en hevn for hans journalistiske arbeid om Russlands planer om å selge kampfly til Egypt.

I februar ble Safronov overført til et høysikkerhetsfengsel i Krasnojarsk-regionen i Sibir. Han var ikke til stede da høyesterett i Moskva avsa dom i ankesaken onsdag.

Mandag tapte opposisjonspolitiker og tidligere journalist Vladimir Kara-Murza en anke etter å ha blitt dømt til 25 års fengsel. Han var også dømt for forræderi og for å ha spredd «falsk informasjon» om Russlands væpnede styrker ved å snakke negativt om Russlands handlinger i Ukraina.

Powered by Labrador CMS