Samarbeidet mellom Soldatnytt og Forsvarets forum var et prøveprosjekt. Her fra prosjektperioden. Fra venstre: Axel Solheim, Jørgen Enkerud, Andrea Mostue, ansvarlig redaktør Stian Eisenträger og redaktør Erling Eikli.

Dropper samarbeid med Forsvarets forum

Soldatnytt blir igjen talerør for Tillitsvalgtordningen i Forsvaret.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over to år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

Høsten 2020 ble det igangsatt et prøveprosjekt der de vernepliktige journalistene i Soldatnytt ble en integrert del av Forsvarets forum-redaksjonen. Og underlagt bladets ansvarlig redaktør.

Nå opphører dette samarbeidet, skriver Forsvarets forum.

Soldatnytt har tradisjonelt vært et talerør for Tillitsvalgtordningen i Forsvaret (TVO), noe det nå blir på nytt etter onsdagens vedtak i TVOs landsstyre.

— TVO har i dag tatt et prinsipielt valg, og endelig besluttet at Soldatnytt skal være et rendyrket kommunikasjonsorgan. Det er en fair sak, og jeg berømmer delegatene for å ha gjennomført en opplyst og god debatt før de tok sin beslutning, sier ansvarlig redaktør Stian Eisenträger i Forsvarets forum til eget blad.

Forumet mister med dette ikke tilgangen til vernepliktige soldater. Rett før jul kom nyheten om at Forsvaret gjeninnfører vernepliktige journalister i Forsvarets forum.

Fra 1945 og frem til 2004 - da ordningen ble stoppet, hadde rundt 300 unge menn avtjent verneplikten som journalister og fotografer i Forsvarets forum, og forløperen Mannskapsavisa.

Powered by Labrador CMS