Klassekampen hadde et tungt 2022, men det bedret seg i 2023.

Fortsatt drifts­underskudd for Klassekampen

– Vi håper på, og jobber for, et driftsresultat som går i null i år, sier Klassekampen-direktør Harald Fougner. 

Publisert Sist oppdatert

Klassekampen leverer et driftsresultat for 2023 på negative 2,49 millioner kroner. Det er en forbedring på rundt halvannen million sammenlignet med året før. God avkastning på avisens sparepenger sørger likevel for svart bunnlinje, og et resultat etter skatt på 4 millioner kroner.

Inntektene var i fjor på 238 millioner kroner.

Administrerende direktør Harald Fougner sier til Journalisten at 2022 var et litt røft år, og at han er glad for at Klassekampen gradvis har greid å snu skuta til å gå bedre.

Harald Fougner i Klassekampen sier de har som mål å hale inn et driftsresultat på null i 2024.

– Det er jo driften som er viktigst for oss, og det at den går såpass mye bedre gjør at vi tenker at vi har lagt et ålreit år bak oss. Alle gjorde en god jobb i fjor, og det var ikke noe som skjedde uten ordentlig innsats.

Bedringen av resultatet i fjor handler mye om kostnadsstyring, sier Fougner, som understreker at de fortsatt skal være forsiktige. 

I årets første kvartal har Klassekampen et opplag fint over fjoråret, ifølge Fougner, og kostnader og inntekter er under kontroll.

– Men det er tøffe tider for alle, og det er ingenting som går av seg selv. Vi håper på, og jobber for, et driftsresultat som går i null i år, avslutter han.

Klassekampen mottok i fjor 40 millioner i pressestøtte.

Powered by Labrador CMS