Dagsavisen-redaktør Andreas Heen Haaland-Carlsen sier det ligger an til at resultatet i 2024 blir bedre enn de to foregående årene.

Dagsavisen med million­underskudd – men redaktøren tror på bedring i år

– Mener vi har tatt nødvendige grep, sier Andreas Heen Haaland-Carlsen.

Publisert

Dagsavisen har hatt et par turbulente år, der fjoråret ikke var noe unntak. 

Avisen leverer et driftsresultat for 2023 med et underskudd på over 6 millioner kroner. 

Det er et underskudd som er om lag dobbelt så stort som året før. Resultatet etter skatt, som Journalisten har fått innsyn i, endte til slutt på negative 2,25 millioner kroner. 

Det siste året har Dagsavisen kuttet både ansatte og frekvens på papir, i tillegg til nedleggelsen av Demokraten og Rogalands Avis

På bedringens vei

Mye kan likevel tyde på at 2023 var et år med bedring for Dagsavisen. Året før bidro nemlig en gave fra Stiftelsen Dagsavisen på 9,4 millioner kroner til at underskuddet «bare» endte på 2,8 millioner kroner. 

Og siden den tid har besparelsene vært flere. Fra mai av var ni årsverk kuttet, og i regnskapsåret 2024 vil Dagsavisen ha full effekt av kuttene.  

Sjefredaktør i Dagsavisen, Andreas Haaland-Carlsen, sier til Journalisten at den underliggende driften i fjor var sterkt forbedret sammenlignet med 2022, selv om det fortsatt er et negativt resultat. 

– Avisa har over de siste årene vært gjennom en større nedbemanning, og på grunn av situasjonen var Dagsavisen nødt til å avvikle Demokraten og Rogalands Avis. Det tar tid å se effekten av tiltakene som er gjort, sier han.

Det ligger an til en bedring i resultatet for 2024 som følge av de helt nødvendige tiltakene som er gjennomført, fortsetter Haaland-Carlsen, som tok over avisa i februar i år: 

– Avisa kommer fremdeles til å ha en utfordrende økonomi, men vi mener vi har tatt nødvendige grep for å sikre Dagsavisen videre. 

Ikke fokus på kutt

På spørsmål om det vil være behov for å kutte i redaksjonelt ansatte fremover, svarer Haaland Carlsen at det ikke er deres fokus nå.  

Fokuset ligger på streng kostnadskontroll, å samle seg bak én avis og jobbe med kjerneproduktet, som ifølge redaktøren er å levere godt på norsk politikk, utenriks og forskjells-Norge. 

– I tillegg har vi kultur og sport, som betyr mye for mange av leserne våre. Jeg er skikkelig imponert over den flotte gjengen som er i avisa nå, som står på og lager gode aviser til tross for trange rammer og som velger å se framover etter å ha gått gjennom såpass store utfordringer, avslutter Haaland-Carlsen. 

Powered by Labrador CMS