Nettavisen-redaktør Gunnar Stavrum besluttet å ikke ha egne fotografer i redaksjonen. Her er han på en av Miljøpartiet De Grønnes pressekonferanser i 2016. Foto: Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix

Sluttpakke til Nettavisens eneste fotograf:
– Vi får mest ut av at journalistene selv kan bilder, og tar bilder

– Trist for alle, sier klubbleder.

Publisert

Denne artikkelen er over fire år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

Nettavisen har lagt ned fotoavdelinga i redaksjonen. Ledelsen har kommet fram til at de skrivende journalistene heretter skal ta bilder og video selv.

– Fotoavdelinga bestod av én person, og det er vel det samme hos oss som veldig mange andre medier, at vi ser at dette er en oppgave som journalistene løser selv. De har tatt bilder i mange år, sier ansvarlig redaktør Gunnar Stavrum til Journalisten.

– Hva vil det ha å si for den visuelle journalistikken i Nettavisen?

– Hva skal jeg si om det? Bilder i en nettavis er et viktig element, spørsmålet er hvordan vi får vi de beste bildene. Er det ved at journalistene kan ta bildene selv, eller at vi har en minimal fotoavdeling som må løse mange oppdrag på en dag? sier Stavrum, og konkluderer:

– Vår vurdering var at vi får mest ut av at journalistene selv kan bilder og tar bilder.

16 år i Nettavisen

I sommer pakket Nettavisens mangeårige fotograf Paul Weaver sakene sine for siste gang. Ifølge Stavrum ble avgangen løst med avtale om sluttpakke.

Weaver fikk fotografjobben gjennom det som den gang het Aetat, som han sa til Journalisten i et intervju for noen år tilbake, og har jobbet i Nettavisen i rundt 16 år.

Journalisten har vært i kontakt med Weaver, som bekrefter at han er uten jobb, men ønsker ikke å kommentere saken ytterligere.

Journalistene får ikke noe ekstra opplæring som følge av at fotoavdelinga ikke finnes lenger, fordi journalistene har tatt bilder selv også før dette, sier Stavrum.

De blir heller ikke kompensert ytterligere.

– Vi har ikke noen nye regler på det, journalistene har tatt bilder i over 20 år, sier Stavrum.

– Trist for alle

Klubbleder Kjetil Mæland synes det er synd at Nettavisen har mistet den ressursen Weaver var i redaksjonen, og trekker fram at redaksjonslokalene er dekorert med store bilder han har tatt.

– Vi har mistet en svært god fotograf og en god kollega. Det er trist for alle egentlig, men vi får bare forholde oss til hvordan Nettavisens ledelse ønsker å organisere arbeidet vårt, sier han til Journalisten.

Selv om journalistene også alltid har tatt bilder og video til egne saker, kommer de til å merke det godt at han er borte, mener Mæland.

– Det blir en stor forandring å ikke ha en dyktig fotograf i redaksjonen som kan være med på saker der det er behov for ekstra fotoressurser.

Powered by Labrador CMS