Faksimile New York Post 23. januar 2014.

New York Post-forside provoserte

Bommet da de fotofiklet japansk idrettshelt inn i krigsfly.

Denne artikkelen er over ti år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

I forrige uke sikret det amerikanske baseball-laget New York Yankees den japanske stjernespilleren Masahiro Tanaka gjennom en kontrakt på en verdi nær én milliard norske kroner. 

Det «feiret» avisen New York Post med å montere 25-åringen inn i et japansk krigsfly. Det kan, som The Guardians Roy Greenslade skriver, sende tankene i retning av Pearl Harbor-bombingen under andre verdenskrig.

– Dårlig smak

Foreningen for asiatisk-amerikanske journalister (AAJA) reagerte på forsiden:

– Avbildningen var av dårlig smak, skrev president Paul Cheung og Bobby Caina Calvan i AAJA til sjefredaktør Frank Zini i New York Post.

Ifølge mediebloggen Jim Romenesko svarte redaktøren med at de selv oppdaget feilen tidlig, og endret så forsiden. Zini har forklart at illustrasjonen var ment å spille på idrettlagets kallenavn «Bronxbomberne».

– Vi tar deg på ditt ord om at det ikke var avisens intensjon å fornærme noen, skriver foreningen.

Bomm(b)erten ble imidlertid ikke oppdaget tidlig nok til å forhindre at et lite antall av den første utgaven havnet på gata, ifølge AAJA. 

Krever mer

Samtidig etterlyser han en klarere unnskyldning enn hva som så langt har kommet.

– Vi er sikre på at du forstår hvor sårende og ødeleggende stereotyper er. Å se Tanaka, en japanere, avbildet på en slik måte maner fram et hatefullt billedspråk.

Powered by Labrador CMS