Den russiske dumaen vedtok nylig en lov som gjør «falsk rapportering» straffbart. En rekke vestlige medier har trukket ut sine korrespondenter.

Tysk storavis trekker korrespondenter ut av Russland

– Våre korrespondenter vil også fortsette å rapportere om Russland etter beste evne.

Publisert

Denne artikkelen er over to år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

En av Tysklands mest kjente aviser, Frankfurter Allgemeine Zeitung, har trukket sine to korrespondenter ut av Russland.

Beslutningen ble tatt på bakgrunn av at dumaen nylig vedtok en lov som kriminaliserer «falsk rapportering» med inntil 15 års fengsel.

– Utenlandske nyhetsbyråer, kringkastere og aviser ba derfor sine korrespondenter og reportere om å forlate Moskva inntil videre. FAZ har også bestemt seg for å gjøre det, skriver redaktør Berthold Kohler i en lederartikkel.

De tyske allmennkringkasterne ARD og ZDF, samt CNN, Bloomberg og BBC, har også helt eller delvis innstilt sitt arbeid i landet.

– Putin-regimet avskaffer de siste restene av pressefrihet i Russland med sine sensurlover, som bryter med den russiske grunnloven, fortsetter Kohlers lederartikkel.

– Våre korrespondenter vil også fortsette å rapportere om Russland etter beste evne – fra et sted hvor de kan snakke og skrive fritt uten trussel om fengsling. Likevel er det ingen steder de heller vil gjøre dette enn i Moskva.

Powered by Labrador CMS