Renate Sævareid er klar for Grannar fra 1. februar neste år.

MEDIEFOLK:

Frp-politiker blir ny journalist i Grannar

Sier umiddelbart fra seg kommunestyreplass – men blir å se på valglista til høsten.

Publisert Sist oppdatert

Renate Sævareid bytter beite etter ti år med barnehagejobb, og blir lokalavisa Grannars nye journalist, melder avisa selv.

Lokalavisas nyeste ansettelse tiltrer ikke før 1. februar neste år – men allerede nå sier hun fra seg vervet som kommunestyrerepresentant for Fremskrittspartiet i Etne kommune.

– Det er eit samfunnsengasjement som ligg i botn for at eg syns det virka interessant å bli journalist. Lokalavisa har stor betydning for lokalsamfunnet, og det blir kjekt å få vere med på å sete dagsorden saman med resten av redaksjonen, sier hun til Grannar.

Ansvarlig redaktør Torstein Tysvær Nymoen ser det som avgjørende at Sævareid får et halvt års karantene fra å jobbe med generelle lokalpolitiske saker i Etne, og i hele 2024 skal hun ikke jobbe med saker som angår Frp spesielt, uttaler han til egen avis.

Yrkesbakgrunnen betyr at Sævareid over mange år har tilegnet seg relevante kommunikasjonsevner, sier redaktøren:

– Ho har ikkje journalistbakgrunn, men ho vil få god opplæring. Ho er over gjennomsnittet samfunnsinteressert, og eg kjenner meg trygg på at ho har dei rette personlege eigenskapane som skal til for å utvikle seg til å bli ein flink journalist.

Sævareid kommer likevel til å dukke opp på valglista for Frp under høstens kommunevalg, fordi hun søkte på journaliststillingen etter fristen for å bli strøket fra listene. Men hun kommer til å søke fritak fra politisk virke også etter valget, og skal ikke delta i verken valgkamp eller annet politisk arbeid, skriver avisa.

Powered by Labrador CMS