Foto: Ove Aalo.

Gard Michalsen inntar Finnmarken

Blir eneleder i avisa.

Denne artikkelen er over ti år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

Det var i midten av mars i år at Kari Karstensen gjorde det klart at hun ikke lenger ville være ansvarlig redaktør for Amedia-avisen Finnmarken. Drøye tre måneder senere er det klart at styreleder Nils H. Hansen har funnet etterfølgeren i Vesterålen i form av Gard Lehne Borch Michalsen.

Michalsen har det siste året vært ansvarlig redaktør for både Vesterålen Online og StortlandsAvisa. Sistnevnte var han med på å starte i 2008 og har vært redaktør siden 2010. Før det har han, trass i at han bare er 27 år, arbeidet for blant annet Vesteraalens Avis, Telemarksavisa, Bladet Vesterålen og Andøyposten som journalist.

En gang før jul

Den nyansatte redaktøren forklarer at det ikke er hundre prosent sikkert når han tiltrer den nye jobben, men angir en overgang til et sted mellom sommerferiens slutt og åpning av julegaver.

Han har allerede gjort seg noen tanker om hva han skal gjøre når han tar over roret som både ansvarlig redaktør og daglig leder.

– Vi skal lage et godt produkt, og så skal vi samtidig ha det artig på jobb.

– Finnmarken skal som avis være til stede i hele Øst-Finnmark, og så må vi nok ta noen steg inn i den digitale tidsalder. Vi må bli tøffere på nett, og vi må tenke annerledes på papir. Vi kan ikke gjøre det samme på begge plattformer. Kanskje er det rett og slett slik at det er noen saker det ikke skal være like mye av på papir.

Eier avisaksjer

Michalsen er også eier av 20 prosent av aksjene i SortlandsAvisa. De resterende aksjene er eid av Harstad Tidende AS og dermed Polaris Media. Konsernet han nå skal konkurrere mot. Aksjeposten har ikke vært tema under ansettelsesprosessen.

- Jeg har vært en passiv eier, men nå kan nok være et naturlig tidspunkt å selge aksjene.

 

Powered by Labrador CMS