Et stort pressekorps fulgte framlegging av VGs interne granskningsrapport onsdag kveld. Foto: NTB scanpix

VG: – Sitatet er ikke fabrikkert

Sier det er ord mot ord.

Publisert

Denne artikkelen er over fem år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

VG har ikke funnet grunnlag for å si at avisas reporter fabrikkerte et sitat i Giske-saken.

– Det er ord mot ord. Det er ikke gjort lydbåndopptak av intervjuet, sier nyhetsredaktør Tora Bakke Håndlykken i VG.

Hun har ledet arbeidet med avisas egen evaluering av dekningen av den såkalte Giske-videoen. Rapporten ble lagt fram på en pressekonferanse onsdag kveld.

– Det som har understøttet reporterens versjon er at han viser til notatblokka si fra intervjuet. Vårt konklusjon er at det ikke er grunnlag for å si at sitatet er fabrikkert, sier Håndlykken om det mye omtalte sitatet fra kvinnen som ble filmet sammen med Trond Giske på Bar Vulkan.

Kvinnen har fortalt at VG fabrikkerte hennes sitat.

– Vi tror ikke at Sofie lyver og stoler på henne. Det er forskjell på det som er sagt i ord, og det man mener gir et riktig bilde av det som skjedde. Behandlingen av henne som kilde beklager vi, sier Håndlykken.

Redaktør Geir Steiro fulgte opp dette med å understreke at han stiller seg bak konklusjonen i rapporten. Reporter Lars Joakim Skarvøy selv har onsdag i flere medier sagt at sitatet ble til i samtaler og diskusjoner med Sofie og det er basert på hennes opplevelse med Trond Giske på Bar Vulkan. Han hevder også at den unge kvinnen godkjente sitatet dagen etterpå og avviser blankt at det er fabrikkert.

Steiro vil ikke kommentere Skarvøys utsagn og henviser til at han står fullt ut bak konklusjonene i rapporten.

– Det får stå for hans regning, sa Steiro om Skarvøys uttalelser.

Både Steiro og Håndlykken slo fast under pressekonferansen at den unge kvinnen ble utsatt for press og ledende spørsmål.

Powered by Labrador CMS