Militante palestinere har skutt flere hundre raketter mot Israel de siste dagene. Bildet viser raketter skutt opp fra Gaza.

Journalister sliter med å komme seg inn i Israel

Vaksinekrav, karantene og stengte grenser skaper ekstra utfordringer.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over tre år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

Dersom man ønsker å komme inn i Israel må man rett i 10 dagers karantene, eller være vaksinert. Det skaper problemer for journalister som ønsker å dekke den pågående konflikten i Israel og på Gazastripen.

Stor frustrasjon

VGs Midtøsten-stringer, Kyrre Lien, er basert i Beirut. Han sier til Journalisten at det er stor frustrasjon blant journalister som vil inn til Israel.

– Det er også en utfordring at Israel har stengt grensen til Gaza. Journalister som allerede er på plass i Israel kommer seg ikke inn dit. I VG har vi jobbet med lokale journalister på Gaza, men man skulle aller helst vært der, sier Lien.

Kyrre Lien dekker konflikten fra Libanon.

Selv er han i en prosess med å få oppholdstillatelse i Libanon, og har derfor ikke kunnet forsøke å komme seg inn i Israel.

– Kom oss inn i tide

Koronapandemien skaper en helt spesiell situasjon for journalister som skal dekke konfliktområder, og i Tel Aviv har også flyplassen til tider vært stengt.

Ifølge utenrikssjef i NRK, Sigurd Falkenberg Mikkelsen, er likevel deres Midtøsten-korrespondent, Yama Wolasmal, på plass i Israel.

– Vi har fulgt vanlige prosedyrer, men det er en veldig spesiell situasjon og vi sliter med lokale restriksjoner. Det er jo forståelig når man er midt i en global pandemi. Yama reiste fra Beirut og er nå i karantene. Men vi kom oss inn i tide, sier Falkenberg Mikkelsen til Journalisten.

Han har selv reist inn til Gaza under kriger og sier han håper noen journalister kommer seg inn for å dekke konflikten nå, på tross av at grensen i øyeblikket er stengt.

Røyk stiger etter et israelske luftangrep på en bygning i Gaza.
Powered by Labrador CMS