«TV 2 hjelper deg» blir et annet konsept, med en betydelig mindre redaksjon.

TV 2 HJELPER DEG

Kutter 20 stillinger i «TV 2 hjelper deg»

Må nedbemanne når TV 2 legger om konseptet.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over to år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

Når Mastiff-produserte «TV 2 hjelper deg» går over til å bli et nettbasert konsept, skal det skje med en betydelig mindre redaksjon enn den som har laget det tradisjonsrike forbrukerprogrammet siden 1994, kunne Journalisten fortelle i mars.

Nå forteller Mastiff-ledelsen om utfallet av nedbemanningsprosessen som har pågått siden før påske.

Faktasjef Heidi Hegvik bekrefter overfor Journalisten at redaksjonen, som fra før talte rundt 25 ansatte, skal bestå av 5 ansatte videre.

– Den nye redaksjonen skal produsere digitalt innhold til tv2.no, og ikke lage tv på samme måte som før. Det er derfor naturlig og nødvendig at denne redaksjonen måtte bli vesentlig mindre enn den har vært tidligere. Nå består redaksjonen av fem ansatte, som jeg vil påstå er noen av Norges aller dyktigste på forbrukerstoff, skriver Hegvik i en e-post.

– Tøft

Omleggingen av produksjonen har ført til et stort inntektstap, som gjorde det nødvendig å kutte kostnader, skriver Hegvik.

– Vi har jobbet hardt for å finne gode løsninger for alle, og har kommet til enighet med alle involverte. Noen har sluttet og fått jobb andre steder, og noen fortsetter i andre stillinger i Mastiff. Alle, både de som har slutta og de som blir værende, er utrolig dyktige og fine folk.

– Har det vært en vrien prosess?

– Nedbemanning er tøft, og vi har prøvd å være hensynsfulle og konstruktive gjennom hele prosessen. Jeg opplever at vi har hatt en god dialog med alle involverte, inkludert fagforeningene, og vi klarte heldigvis å komme til enighet med samtlige.

– Prekær situasjon

Klubbleder Ståle Winterkjær for Norsk Journalistlag-medlemmene i Mastiff sier at det har foregått konstruktive og gode samtaler.

– Nå er vi fornøyd med at vi har kommet i mål, og fornøyd med løsningen vi klarte å komme til, med at én ansatt mer enn vi i utgangspunktet ble forespeilet får fortsette i fast jobb, sier Winterkjær.

Allerede samme dag som TV 2-omleggingen ble kjent, gikk Winterkjær ut med at han trodde nedskaleringen av redaksjonen kom til å gå ut over de midlertidig ansatte.

– Selvfølgelig skulle vi gjerne kunne tilbudt flere av de midlertidig ansatte NJ-medlemmene videre kontrakter, men vi forstår også at dette er en prekær situasjon for Mastiff. Vi er glade for at kun ett fast ansatt NJ-medlem ble rammet av oppsigelse. Vedkommende aksepterte en sluttpakke, og har allerede fått seg ny jobb, og det er vi kjempeglade for, sier klubblederen.

Winterkjær er selv ansatt i «TV 2 hjelper deg»-redaksjonen, og forteller at han er en av de fem som skal utgjøre redaksjonen videre.

Powered by Labrador CMS