Administrerende direktør Terje Wibe.

– Det er litt håpløst

Dagbladet vet ennå ikke om de får trykke i eget trykkeri.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over ti år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

Natt til tirsdag måtte Dagbladet trykkes hos A-pressens NR1 Trykk på Lillestrøm. Det er uvisst om det samme vil skje i dag.

Usikre

Ledelsen i Dagbladet gikk mandag gjennom et mareritt av en kveld. Først gikk avisens desk-grafikere fra jobb i protest mot bemanningskutt. Så gikk grafikerne på trykkeriet fra jobben for å støtte sine kolleger. Tilbake satt journalistene og brakk om avisa, mens ledelsen kastet seg rundt for å finne alternative trykkeriløsninger.

Tirsdag formiddag hadde ikke Dagbladet noen klar løsning for hvordan avisen skal komme på gata i morgen.

– Nei, vi har ikke det, sier administrerende direktør Terje Wibe.

Direktøren forteller at de begynte arbeidet med å få til en reserveløsning så snart de ante hvilken retning det gikk på trykkeriet. I skrivende stund har ikke Wibe eller hans kolleger i ledelsen fått tak i leder i grafisk klubb Tone Granberg Løvlien.

– Det er litt håpløst, sier Wibe.

Det har Journalisten klart. Les intervju med Løvlien her.

Sent

I søsterselskapet Dagblad Trykk gikk henvendelsen til konkurrent NR1 Trykk om å ta over trykkingen av Østlands-opplaget i går kveld.

– Det kom forespørsel seint, seint i går kveld. Avgjørelsen ble tatt av skiftet hos oss i natt, sier markedsdirektør Brede Østby i NR1 Trykk.

Østby kan ikke si sikkert om de kan fortsette å trykke Dagbladet, han forklarer at det handler om hvordan skiftene på Lillestrøm er satt opp.

– Men først må vi få en formell henvendelse, sier han.

Stiller krav

Wibe i Dagbladet forteller at dette er Dagblad Trykks ansvar og at papiravisen forutsetter at søsterselskapet løser problemene. Wibe avventer avklaring i løpet av dagen fra den grafiske klubben og fra Dagblad Trykk om hvordan produksjonsløpet vil utvikle seg.

– Vi forutsetter at de oppfyller avtalen, men venter avklaring i løpet av dagen om de klarer å trykke oss.

Direktøren forteller at de ikke tar noe for gitt siden ledelsen ikke har fått klubben i tale, og den eneste tilbakemeldingen de har fått har vært gjennom media.

Wibe understreker at trykkingen i de fire sattellittrykkeriene i Harstad, Bergen, Trondheim og Stavanger har gått smertefritt. Etter det Journalisten kjenner til produserte NR1 Trykk rundt 60 prosent av Dagbladets nasjonale opplag.

Powered by Labrador CMS