Mediefolk:

Lars Os har vært fotograf og videojournalist for NRK i USA siden 2017, men hadde han aldri stått foran kamera før pandemien. Nå blir han NRKs korrespondent i Washington DC.

For et år siden hadde Lars Os aldri stått foran kamera. Nå blir han NRKs Washington-korrespondent

Dette er de nye NRK-korrespondentene.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over tre år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

Philip Lote, Heidi Taksdal Skjeseth, Lars Os og Gry Blekastad Almaas er NRKs nye korrespondenter, melder statskanalen i ei pressemelding.

– ­­­­­­­­Det var en veldig sterk søkerliste, og vi sender ut drivendes dyktige utenriksjournalister i felt i en krevende periode. Koronasituasjonen gjør det ekstra vanskelig å være ute i verden, men nettopp derfor er det så viktig med NRKs korrespondenter, sier utenrikssjef Sigurd Falkenberg Mikkelsen ifølge meldinga.

– I situasjonen vi er i nå hvor det nærmest er umulig å reise, blir korrespondentene alles øyne og ører. Med det kommer også et stort ansvar, som jeg føler meg trygg på at de vi nå sender ut vil løse på en god måte, sier han.

Lars Os er ansatt som korrespondent i Washington D.C. Os har vært fotograf og videojournalist for NRK i USA siden 2017.

Før pandemien hadde han aldri stått foran kamera før, som Journalisten skrev om i april i fjor.

– Jeg hadde alltid hatt en tanke om at jeg gjør meg best bak kamera, men det fungerer tydeligvis foran også, sa Os til Journalisten den gang.

– For meg handler det om å fortelle det jeg ser, formidle det jeg selv opplever. Jeg kommer nok ikke til å bli den som går mest inn i analyser, jeg føler ikke at det er min rolle. Men jeg får gode tips av Anders Magnus, og snakker omtrent daglig med TV 2s Fredrik Græsvik her i Washington. Det er fint å sparre med skikkelig erfarne folk, sa han.

Os har også hatt jobb som presse og informasjonsmedarbeider for Forsvaret, blant annet i Afghanistan.. Han har studert Medier og kommunikasjon ved Høgskolen i Oslo og Akershus. Os begynner høsten 2021.

NRKs nye korrespondenter: Heidi Taksdal Skjeseth, Gry Blekastad Almaas, Lars Os og Philip Lote.

Philip Lote er ansatt som ny korrespondent i Beijing. Lote var korrespondent i Beijing også i perioden 2003-2007 og kom nylig hjem fra Brussel, der var han var stasjonert i perioden 2015-2020.

Lote er en av NRKs mest erfarne utenriksjournalister. Han har en cand.mag fra Universitet i Oslo med vekt på Sør-Asia og en master i sosialantropologi fra School of Oriental and African Studies (SOAS), University of London.

Lote begynner som korrespondent i Beijing høsten 2021.

Heidi Taksdal Skjeseth er ansatt som korrespondent i Istanbul. Skjeseth har bred utenrikserfaring blant annet som USA-korrespondent for Dagsavisen. Hun har også jobbet tett med USA for NRK gjennom valgdekningen.

Skjeseth har en mastergrad i internasjonal politikk fra Université Libre de Bruxelles og en master i journalistikk fra Colombia University i New York. Skjeseth har også studert ved Reuters institutt for journalistikk ved Universitetet i Oxford. Hun har også skrevet boka «Løgn. Hvorfor Trump lyver og hva det gjør med oss». Skjeseth starter våren 2022.

Gry Blekastad Almaas er ansatt som korrespondent i London. Almaas er programleder i Urix og har bred erfaring som utenriksjournalist. Almaas var tidligere korrespondent i London i perioden 2010 -2013.

Hun har også vært programleder i Dagsrevyen. Hun har en cand.mag. fra Universitet i Oslo og Bergen. Almaas har også skrevet boka «Norbritannia» om forbindelsene mellom Norge og Storbritannia.

Almaas begynner i jobben høsten 2021.

Powered by Labrador CMS