Jarle Bentzen. Foto: Bjørn Steinar Meyer
Jarle Bentzen. Foto: Bjørn Steinar Meyer

– Vil ha et normalt liv

Dermed er redaktøren tilbake i idrettsstyret.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over ti år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

Ansvarlig redaktør Jarle Bentzen i Smaalenenes Avis fikk i fjor oppmerksomhet i Journalisten etter at det ble kjent at han også satt som nestleder i styret til Askim fotballklubb (AFK). Bentzen sitter i tillegg i et pr-utvalg for næringslivet i Askim og i styret for golfparken.

– Jeg synes det må være greit å ha hobbyer og være aktivt lokalt også utenom arbeidstiden, og alle vet hva jeg driver med. Dette er helt åpent, og da kan leserne selv gjøre seg opp tanker om det jeg sier og gjør, sa Jarle Bentzen i fjor.

Feil

Bentzen fikk kritikk fordi han som nestleder i AFK-styret hadde uttalt seg sterkt kritisk til AFKs trenerkoordinator i intervju med egen avis. Bentzen ba den gang mannen om å søke profesjonell hjelp.

Samme dag som Journalisten slo opp forholdet, valgte Bentzen å trekke seg fra styret. Mandag denne uken var det årsmøte i AFK, hvor et nytt styre ble valgt. Med i det nye styret sitter Jarle Bentzen.

– Jeg ønsker å leve et normalt liv, jeg har unger som jeg følger opp. Som alle andre.

– Men alle andre er ikke lokalavisredaktører?

– Nei, men jeg er og jeg ønsker å ha et normalt liv.

Bentzen sier at han opplevde det som skjedde i fjor som feil, og at han ikke ønsker å kommentere saken ytterligere.

Utrolig

Fagmedarbeider ved Institutt for Journalistikk (IJ) Gunnar Bodahl-Johansen blir forbløffet når han hører at Bentzen er tilbake i styret han for et snaut år siden valgte å trekke seg fra.

– Det er helt utrolig at en mann som sitter som redaktør i byens og distriktets eneste lokalavis ikke skjønner at han har en annen rolle, sier Bodahl-Johansen.

Fagmedarbeideren spør seg hvordan Bentzen mener avisen og journalistene som arbeider der skal kunne ha en kritisk rolle til fotballklubben når sjefen deres sitter i styret.

Heie

Videre sier Bodahl-Johansen at han opplever det som absurd at redaktøren forteller at han vil trekke seg til side hver gang en sak om AFK skal vurderes.

På Bentzens argument om at han vil ha et normalt liv med normale interesser har Bodahl-Johansen løsningen klar.

– For redaktøren må interessen være avisen. Verken redaktører eller journalister kan ha doble lojaliteter. Han trenger ikke sitter i styret for å stå på for klubben. Du kan jo heie på guttungen i stedet for å ta på deg tillitsverv.

Overrasket

Nestleder Tom-Vegard Feltstykket i redaksjonsklubben sier at medlemmene synes det generelt er uheldig at en ansvarlig redaktør velger å engasjere seg i styrer lokalt.

– Vi er litt overrasket over at Bentzen velger gå inn i styret i Askim FK igjen, spesielt med tanke på det som skjedde i fjor med store oppslag i egen avis. I etterkant valgte han å fratre styret i AFK. Det syntes vi var fornuftig, sier Feltstykket som også er sportsleder i avisen.

Selv opplever klubbleder vervene til Bentzen som uheldig for den jobben han skal gjøre.

– Det kan sette oss i situasjoner hvor leserne mener vi blir påvirket av vår egen sjef i vår dekning. Noe som er uheldig for sportsredaksjonen.

(Vi kom i fare for å skrive at Smaalenenes artikkel der det ble opplyst at redaktøren trakk seg fra vervet senere ble fjernet. Det medfører ikke riktighet. Journalisten beklager.)

Powered by Labrador CMS