Guro Istad gleder seg til Pressens hus har et serveringssted som et samlingspunkt for norske journalister. Og publikum.

Guro Istad

Pressens hus mistet serveringssted:
– Nå kommer det noen som skal få skikkelig dreis på baren og restauranten

Nytt selskap starter opp i løpet av høsten.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

Restauranten Frist på Pressens hus i Oslo fikk en vanskelig åpning i fjor høst. Etter den tredje nedstengningen, som følge av omikronbølgen, åpnet serveringsstedet aldri igjen.

I høst skal selskapet 4Service åpne og drifte en ny restaurant og bar på huset. Det blir et enormt viktig ledd i å gjøre Pressens hus til en sosial møteplass, ifølge daglig leder på huset Guro Istad.

– Nå kommer det noen som skal få skikkelig dreis på baren og restauranten. Det vi ikke har fått til her ennå er et sosialt samlingssted og det er et viktig prosjekt. Jeg tror pressen trenger et slikt sted, men også publikum, sier Istad til Journalisten.

Publikum og presse

Pressens hus

  • Stiftelse opprettet og finansiert av Norsk Journalistlag, Institutt for journalistikk, Landslaget for lokalaviser, NTB, Faktisk, Norsk Redaktørforening, Norsk Lokalradioforbund, Skup, Fagpressen, MBL og Norsk Presseforbund.
  • Holder til i Skippergata 24 i Oslo.
  • Bygget eies av Aspelin Ramm Eiendom.

Istad håper nemlig at Pressens hus, med et fungerende serveringssted, kan bidra til å bryte barrierer mellom publikum og presse. Målet er å bli det foretrukne stedet for debatt, meningsutveksling og kunnskapsdeling om journalistikk, og i det ligger det et ønske om å få mer kontakt med publikum, sier hun.

– Jeg tror pressen av og til er litt mindre tilgjengelige for publikum enn hva vi tror selv. Det er nok litt vanskelig å bli hørt, og å ta kontakt. Jeg ønsker meg et hus der også et medieinteressert publikum kommer og hører på debatt, deltar og treffer journalister. Et sted der de også har rom for ytring, sier Istad.

Men til det trenger man et åpent utested, sier hun, og foruten det faglige som ellers foregår på Pressens hus, håper hun at en ny restaurant blant annet kan bli et sted journalister kommer etter jobb.

– Det kan være et sted for quizzer, lønningspils og konsepter som kan leve i en bar, men i tillegg være faglig interessant.

Ifølge Istad skal 4Service samarbeide tett med Pressens hus om konsept og navn.

Guro Istad sier at også takterrassen på Pressens hus kan være et fint sted for arrangementer for journalister.

– Full pott på synergieffekter

Om ikke alle de sosiale målene er nådd ennå, er det lite å si på hvilke faglige fordeler Pressens hus har oppnådd, ifølge Istad. Restaurantlokalene huser for tiden samarbeidsprosjektet Verifiserbar, som er et godt eksempel på hva man kan få til på Pressens hus, sier hun.

– Ideen ble slengt ut på et frokostmøte, som vi arrangerte, om verifisering av materiale i krig. Det er veldig kort vei fra idé til utførelse når man sitter tett på hverandre. Det er kort vei til gode samarbeidspartnere. Så vi scorer full pott på synergieffekter, sier Istad.

Samtidig har det vært mange gode faglige, relevante arrangementer, sier hun.

– Men hvis det er noe jeg er litt lei meg for er det at vi ikke helt har fått på plass den sosiale biten så langt. Men det har kommet diverse kjepper i hjula for det, og nå håper vi at det snart er på plass.

Powered by Labrador CMS