Spionprogrammet Pegasus fra israelske NSO Group er funnet på telefonen til Hatice Cengiz, forloveden til Jamal Khashoggi.
Spionprogrammet Pegasus fra israelske NSO Group er funnet på telefonen til Hatice Cengiz, forloveden til Jamal Khashoggi.

Spionprogram funnet på telefonene til ekskona og forloveden til Khashoggi

Saudi-Arabia nekter for telefonhacking.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over to år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

Saudi-Arabia nekter for å ha benyttet spionprogrammet Pegasus fra israelske NSO Group til å avlytte journalister og menneskerettsaktivister.

– En saudiarabisk tjenestemann benekter anklagene gjengitt i medier om at kongedømmet Saudi-Arabia har brukt programvare til å overvåke telefonsamtaler, heter det i en melding fra det offisielle nyhetsbyrået SPA.

– Kilden legger til at slike anklager er usanne og at Saudi-Arabia ikke støtter en slik praksis, heter det videre.

Ifølge Amnesty International og en rekke internasjonale medier er Saudi-Arabia ett av landene som har skaffet seg det israelsk-utviklede spionprogrammet, som blant annet ble funnet på telefonene til ekskona og forloveden til regimekritikeren Jamal Khashoggi.

Khashoggi, som var journalist i Washington Post, ble drept av en saudiarabisk dødsskvadron etter å ha blitt lokket inn på landets konsulat i Istanbul i oktober 2018.

Powered by Labrador CMS