Svenske Journalisten står foran endringer etter at halvparten av de ansatte i selskapet som lager fagbladet, nå mister jobbene sine.

Halvparten må gå i svenske Journalisten

– Vi jobber for at dette skal påvirke Journalisten så lite som mulig, sier ansvarlig redaktør.

Publisert Sist oppdatert

Tidningen Journalisten AB, som utgir det svenske fagbladet Journalisten, har siden 2018 også produsert bladet Finansliv på oppdrag for Finansförbundet. Men for noen uker siden kom beskjeden om at Finansförbundet legger ned sitt medlemsblad

Denne uken fikk de ansatte beskjed om hvordan nedleggelsen vil påvirke deres arbeidsplasser, skriver svenske Journalisten.

– Selskapet har i dag 9,6 stillinger. Antallet skal reduseres med fem, altså mer enn en halvering. Nøyaktig hvordan dette skal skje, er ennå ikke avgjort, sier Axel Andén til svenske Journalisten.

Han er administrerende direktør i Tidningen Journalisten AB, og har vært ansvarlig redaktør for både Journalisten og Finansliv.

Andén forklarer at Journalisten og Finansliv over tid er blitt tett integrert, blant annet ved å dele lokaler, administrasjon, IT-systemer og delvis personale.

– Hvordan påvirker dette Journalisten? Vi jobber for at dette skal påvirke Journalisten så lite som mulig, fortsetter Andén.

Selskapet Tidningen Journalisten AB er heleid av Svenska Journalistförbundet.

Leder for redaksjonsklubben, Johannes Nesser, er bekymret for hva nedleggelsen vil bety for fagbladet. Ikke minst ser han for seg at det blir en reduksjon i antall papirutgaver.

– Med nesten fem stillinger kan vi ikke publisere et blad med ti utgaver i året, oppdatere en nettsted fem dager i uken og produsere podkaster og TV-innslag. Journalistförbundet har dessuten vært tydelig på at det ikke vil tilføre mer penger, sier Nesser til svenske Journalisten.

Powered by Labrador CMS