Helge Lurås planlegger den nye nettavisa iNyheter.
Helge Lurås planlegger den nye nettavisa iNyheter.

Helge Lurås bekrefter navnet på ny nettavis

Nytt selskap og nettsted på plass.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

Den varslede nye nettavisa til tidligere Resett-redaktør Helge Lurås er i ferd med å ta form – og finne sitt navn.

I juli stiftet Lurås aksjeselskapet Inyheter AS, der han selv står oppført som styreleder.

I Enhetsregisteret er selskapets formål registrert som «Formidling av nyheter og analyser, samt forlagsvirksomhet og annen medievirksomhet som naturlig faller sammen med dette.»

Allerede 21. juni registrerte Lurås som privatperson nettdomenet inyheter.no, viser oppslag hos NorID.

På spørsmål fra Journalisten bekrefter Lurås navnet på nysatsingen.

– Vi har flere medarbeidere klare og er i kontakt med flere bidragsytere. Jørgen Granberg og John M. Johansen er blant annet med. De sluttet i Resett da jeg fikk sparken i juni, skriver Lurås i en e-post.

Lurås har i sommer profilert prosjektet på Facebook-siden «Helge Lurås' nye nettavis». Denne uka meldte siden at Benjamin Bringsås blir en av journalistene i den nye avisa. Bringsås er også politiker tilknyttet partiet Liberalistene.

– Vi satser også på andre yngre krefter i tillegg til Benjamin Bringsås. Vi legger også opp til videoproduksjon og et kommentarjournalistisk konsept i tillegg til skriftlige nyheter, debattstoff og grundigere analyser. Inntektene vil i hovedsak basere seg på abonnement og donasjoner fra leserne. Jeg blir ansvarlig redaktør, skriver Lurås.

På nettadressen inyheter.no møtes man for øyeblikket med beskjed om at siden er under arbeid. Meldingen er plassert over et bakgrunnsbilde av en kornåker. Lurås har tidligere nevnt 25. august som planlagt lanseringsdato.

Lurås har ligget i strid med Resett-styret, og i juni mottok han avskjedigelse fra nettavisa han var med på å starte for fem år siden.

Powered by Labrador CMS