Hellkonferansen:

Til klapping og jubel fra Hell-deltakerne fikk Birger Vestmo selveste 'Hedersprisen' under prisutelingen lørdag kveld. Foto: Andrea Gjestvang

Til klapping og jubel fra Hell-deltakerne fikk Birger Vestmo selveste "Hedersprisen" under prisutelingen lørdag kveld. Foto: Andrea Gjestvang

Filmpolitiets Birger Vestmo hedres på Hell

HELL (Journalisten): Under prisutdelingen lørdag kveld gikk Hedersprisen til NRK-veteran Birger Vestmo.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over fem år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

Til stor applaus  fra en feststemt sal på Hellkonferansen, ble NRK-veteran Birger Vestmo kalt opp på scenen lørdag kveld. Der mottok han selveste Hedersprisen da den trønderske journalistikkprisen 2017 ble delt ut.  

– Stas med pris! Tusen hjertelig takk, I’d like to thank the academy, dette var utrolig morsomt. Samtidig er det litt absurd, fordi jeg får en hederspris for en jobb som ikke føles som en jobb, sa Vestmo fra scenen på Hellkonferansen.

– Jeg ramla inn i denne jobben ved en tilfeldighet. Mine store hobbyer som ung var film, så endte jeg opp som filmanmelder i radio. 

Den kjente og kjære filmanmelderen og programlederen har ledet Filmpolitiet på NRK P3 helt siden oppstarten 11. januar 1998. Det gjør radioprogammet til et av P3s lengstlevende innslag - og Vestmo til en levende legende. På journalistkonferansen på Hell lørdag kveld, ble juryens begrunnelse lest opp:

– I 20 år har Birger Vestmo vært primus motor i P3s Filmpolitiet. Han har i løpet av disse årene blitt NRKs faste filmanmelder, og stemmen hele landet assosierer med film og kino. Han turnerer filmstjerner på den røde løperen i Cannes med samme entusiasme som han møter lokale filmentusiaster landet rundt.

– Han var kjent fra radio Stjørdal under navnet Birger King, røpte prisutdeler Gaute Ulvik Haugan. 

– Birger har opparbeidet seg en betydelig posisjon i filmiljøet. Han sitter i styret hos Norsk filmkritikerlag og i 2017 ble han invitert av European Film Academy til European Film Awards – en stor ære for europeiske filmkritikere, heter det i juryens begrunnelse. 

– Jeg går aldri lei av den jobben her, selv etter 20 år. Men så er det sånn at jeg ser på meg selv om en middels god filmkritiker. Jeg tror likevel jeg har greid å formidle film med entusiasme og glede. Hvis jeg greier å inspirere noen til å se mer film, så er det den beste lønna jeg kan få, sa Vestmo fra scena.  

Juryen besto av Oddveig Storstad, Nina Selboe Torset, Kristoffer Egeberg, Jarle Aasland, Torry Pedersen og Bård Borch Michalsen.

Powered by Labrador CMS