Henrikke Helland har fått jobb som organisasjonsutvikler og verveansvarlig i Norsk Journalistlag.

MEDIEFOLK:

Henrikke Helland går fra TV 2 – skal jobbe for medlemsvekst i Norsk Journalistlag

– Det gjør vondt å forlate TV 2 midt i alle igangsatte prosjekter, men jeg kunne ikke la denne muligheten gå fra meg.

Publisert Sist oppdatert

Henrikke Helland har fått jobb som organisasjonsutvikler og verveansvarlig i Norsk Journalistlag (NJ). Hun flytter fra Bergen til Oslo for stillingen.

Til Journalisten sier hun at hun føler hun har landet drømmejobben. 

– I mitt profesjonelle virke har jeg alltid søkt meg til posisjoner hvor jeg har kunnet tenke lange linjer og strategier. Dette har ofte vært i en tillitsvalgt-setting eller i et styre. Nå er jeg i en dedikert rolle hvor jeg skal legge strategi og tenke organisasjonsutvikling. Det ser jeg veldig frem til, sier hun. 

Mangeårig tillitsvalgt

Helland har jobbet i TV 2 siden 2007 og vært i en tillitsvalgtsrolle i NJ siden 2008. Hun har de to siste årene vært teamleder for lydteknikerne i Bergen og stylistgruppen i TV 2. 

Hun har sittet i landsstyret i flere perioder fram til 2021. Hun var klubbleder i TV 2, leder i NJ Bergen, og har sittet i flere utvalg og verv i NJ, blant annet i Stup-styret. 

Hun har også vært foredragsholder på arbeidsmiljøkurs og stått på scenen på flere av de journalistfaglige konferansene.

– Jeg har fått bidra på mange arenaer i min tid i TV 2 – mye av det basert på tillitsroller. De to siste årene har jeg vært leder for to veldig forskjellige, spennende grupper i produksjon som det gjør vondt å forlate midt i alle igangsatte prosjekter. Men jeg kunne ikke la denne muligheten gå fra meg, rett og slett, sier hun. 

– Verving er navet

Helland ser på sin nye rolle i foreningen som svært viktig og spennende. 

– Verving er jo navet i en fagforening. Høy organisasjonsgrad gir kraft inn i forhandlinger og utvalg. Det gir oss gjennomslagskraft i rollen som fagforeningen, sier hun. 

Det er ganske nøyaktig et år siden NJ-ledelsen gikk ut med «Prosjekt 10.000». Da hadde fagforeningen 8189 medlemmer.

Det er heldigvis høy organisasjonsgrad i bransjen, men det er alltid et potensiale for vekst, mener NJs nye ansatte. 

– Det er allerede gjort mye godt arbeid innen landsstyret og i sekretariatet rundt vervepotensialet og innhenting av nye medlemmer. Nå skal det legges planer for hvordan vi alle kan tenke verving i det daglige virke, i hele organisasjonen. 

– Ufattelig spennende

Helland gleder seg til å komme i gang. Hun mener det er en spennende tid å jobbe i NJ på.

–Det å få lov til å jobbe med rammebetingelser for de som utfører samfunnsoppdraget. For eksempel utfordringene med KI, hvor lyd og bilde nå også kan bli manipulert. 

Det vil på sikt føre til at man ikke kan stole på det man ser av filmsnutter på sosiale medier, mener Helland.

– De redigerte mediene vil bli om mulig ennå viktigere for å ivareta tillit og åpne demokratier. Det er ufattelig spennende, sier hun og avslutter:

– Vi må i enda større grad også jobbe for å synliggjøre hvilke strenge troverdighetskriterier redaktørstyrte mediene jobber etter. 

Til opplysning: Journalisten eies og utgis av Norsk Journalistlag.

Powered by Labrador CMS