Haaretz English-sjefredaktør Esther Solomon gjester Bergen og Nordiske Mediedager i mai.

Nordiske Mediedager

Henter israelsk sjefredaktør til Nordiske Mediedager

Haaretz-redaktør Esther Solomon skal fortelle om å drive kritisk journalistikk mot egen regjering.

Publisert

Esther Solomon, sjefredaktør for israelske Haaretz English, kommer til Nordiske Mediedager i mai, melder mediekonferansen.

I samtale med Aftenpostens sjefredaktør Trine Eilertsen skal Solomon snakke om å drive kritisk journalistikk mot egen regjering når landet er i krig, skriver mediedagene.

De beskriver at avisa ga statsminister Benjamin Netanyahu ansvaret for mangelfull beredskap allerede dagen etter Hamas-angrepet 7. oktober, og at de har fortsatt sin kritiske journalistikk mot regjeringen mens krigen i Gaza har pågått.

– Vi er veldig glade for å kunne ønske Esther Solomon velkommen til Mediedagene. Haaretz har lenge vært kritisk mot Netanyahus politikk, og de har ikke blitt mindre tydelige i sin redaksjonelle linje etter at krigen brøt ut, heller tvert imot, skriver programredaktør Vivi Stenberg til Journalisten.

Hun tror det vil være svært interessant for den norske og nordiske mediebransjen å høre hvordan det er å drive kritisk journalistikk mot egen regjering under en krig, ikke minst når opinionen endrer seg slik den gjorde som følge av Hamas-angrepet.

– Haaretz English har også en stor internasjonal leserskare, og det er interessant å høre fra sjefredaktøren hva slags reaksjoner de får på dekningen fra både de internasjonale og israelske leserne, skriver Stenberg.

Nordiske Mediedager går i år av stabelen 1.-3. mai i Bergen.

Powered by Labrador CMS